Уорън Бъфет, смятан за един от най-изявените стойностни инвеститори в

...
Уорън Бъфет, смятан за един от най-изявените стойностни инвеститори в
Коментари Харесай

Тази крипто инвестиция в портфолиото на Уорън Бъфет му носи огромни печалби

Уорън Бъфет, считан за един от най-изявените стойностни вложители в историята, е изразявал мощен песимизъм във връзка с Биткойн и други криптовалути не един път.

Той твърди, че на Биткойн му липсва вътрешна стойност, защото не генерира никаква действителна възвръщаемост. Бъфет, посредством известната си холдингова компания Berkshire Hathaway Inc. е построил известност на вложител в постоянни и печеливши предприятия, които основават стойност във времето.

Инвестиционната философия на Бъфет е съсредоточена върху компании, които генерират действителна стойност, а не върху спекулации с настроенията на вложителите. Веднъж той съобщи:

Този метод е донесъл обилни облаги на Berkshire Hathaway, утвърждавайки я като един от най-големите и сполучливи конгломерати в международен мащаб. Инвеститорите по целия свят постоянно търсят вижданията и рекомендациите на Бъфет за своите капиталови решения.

Твърдото опълчване на Бъфет на криптовалутите обаче може да бъде оспорено след представянето на Berkshire Hathaway през 2023 година Отличникът в портфейла им през тази година беше Nu Holdings Ltd., бразилска финтех компания. Nu Holdings е притежател на Nubank, необанка, която предлага разнообразни финансови услуги, в това число търговия с криптовалути. С предлагането на 15 разнообразни токена и личния си роден токен, Nucoin, Nubank набра забележителна известност.

Berkshire Hathaway в началото влага $500 милиона по време на кръга на финансиране серия G на Nu Holdings през декември 2021 година, последван от още $500 милиона при започване на 2022 година, което демонстрира доверието на Бъфет в компанията. Инвестицията се отплати почтено, като акциите на Nu Holdings нарастнаха с 93% през 2023 година, надминавайки доста други браншове, в това число софтуерни акции.

Решението на Бъфет да резервира каузи си в Nu Holdings допуска евентуална смяна в позицията му във връзка с вложенията, свързани с криптовалути. Забележителните резултати на Nu Holdings акцентират доходоносните благоприятни условия, които дават удобните за крипто пазарите, като да вземем за пример Бразилия.

Въпреки че обичайните капиталови правила на Бъфет може да не подхождат на волатилния темперамент на криптовалутите, забележителната възвръщаемост, която те оферират, не може да бъде подценена. Например през 2023 година BTC означи зашеметяващото повишаване от 150%, което надминава облагите на всяка инвестиция в портфейла на Бъфет.

Тъй като криптовалутите не престават да се възприемат всеобщо, следва да забележим дали Бъфет и Berkshire Hathaway ще преразгледат позицията си и ще проучат по-нататъшни вложения в активи, свързани с криптовалути, в това число огромни токени като Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР