Университетски медицински комплекс „Софиямед“ спазва всички разпоредби и указания на

...
Университетски медицински комплекс „Софиямед“ спазва всички разпоредби и указания на
Коментари Харесай

УМБАЛ Софиямед: Няма да предадем доверието на нашите пациенти!

Университетски медицински комплекс „ Софиямед “ съблюдава всички разпореждания и инструкции на Министерство на здравеопазването и Националния щаб за битка с ковид по отношение на установяването на пациент на лечебното заведение с позитивна проба за ковид, показват в публична позиция от болничното заведение във връзка изнесената информация по-рано през днешния ден.

Той, дружно с компаньон постъпва в болничното заведение с грипоподобни признаци. При хоспитализацията си двамата пациенти удостоверяват, че са им осъществени предварителни проби за ковид, с негативен резултат. Същите са потвърдени с документ от Националната референтна лаборатория. При още един тест на единия от пациентите в болничното заведение е доказан позитивен резултат за ковид. Всички, които са били в контакт с него- от 1 и 2 ред, в това число личният състав от лечебното заведение, са разпознати и са изолирани под карантина. Към този миг пациентът е в устойчиво положение.

Още 14 нови случая на инфектирани с ковид у нас, има заболели в Перник и Пловдив

Университетска болница „ Софиямед “ е сложена под карантина за 48 часа, на територията на комплекса се правят всички наложителните ограничения –децинфекция, проучване на личния състав и всички останали наставления на Столична районна здравна ревизия, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за битка с ковид.

Ние сме национално отговорно лечебно заведение, в което работят едни водещите експерти за цялата страна, не сме спирали да одобряваме незабавни пациенти и ще продължим да го вършим след приключването на карантината. Ние сме в борбата с короновируса още от самото й начало. Няма да предадем доверието на нашите пациенти!

Кирил Домусчиев е с ковид

От лечебното заведение прецизират, че карантината на УМБАЛ "Софиямед " се отнася за БЛОК 1, намиращ се на бул. Г. М.Димтиров 16. БЛОК 2 на лечебното заведение на адрес: ул. "Димитър Моллов " 10, както и ДКЦ "Софиямед "-Люлин с адрес: София, ж.к.Люлин 7,бул. „ Джавахарлал Неру “ 23, не престават да действат обикновено.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР