Университетската болница в Стара Загора изписа първия си пациент, излекуван

...
Университетската болница в Стара Загора изписа първия си пациент, излекуван
Коментари Харесай

Изписаха излекуван от коронавирус пациент от Университетската болница в Стара Загора

Университетската болница в Стара Загора изписа първия си пациент, оздравял от ковид. Това е 61-годишен мъж от Казанлък, който в действителност бе и първият случай на болен от Старозагорска област. Това заяви кореспондентът на bTV в района.
522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 37 души са излекувани
След 13-дневно лекуване в болница, мъжът е дал две поредни негативни проби. Предстои му 28-дневна домашна карантина.

Общо 7 са записаните случаи на COVID-19 в региона. Сред тях има и доктор - 35-годишен анестезиолог, експерт по интензивно лекуване с богат опит, който от време на време работел в чужбина и в този момент се върнал от Англия.

Вчера той е признат в болничното заведение с температура от 40 градуса. Назначено му е антибиотично лекуване. Днес положението му е положително -температурата е спаднала до 37 градуса и половина.
Два нови смъртни случая от ковид - на мъж в Стара Загора и пациент от " Пирогов " Заразените у нас са към този момент 477 души
Още при завръщането си лекарят е показал отговорност и е спазил доста строга карантина. В резултат контактни лица с него няма. Сред болните, само че без симптоматика и под домашна карантина, са синът и дамата на 69-годишния мъж, който от петък е в Инфекциозното поделение в болничното заведение.

Днес се чакат пробите на още трима пациенти със симптоматика на COVID-19, които са настанени в клиниката по Инфекжиозни заболявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР