Университетската болница "Лозенец", известна като Правителствена, ще бъде прехвърлена за

...
Университетската болница "Лозенец", известна като Правителствена, ще бъде прехвърлена за
Коментари Харесай

Правителствена болница минава към СУ, ще се строи и детска болница

Университетската болница "Лозенец ", известна като Правителствена, ще бъде трансферирана за ръководство на Софийския университет. Така ще се резервира учебно-клинична база за студентите. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на постоянното съвещание на държавното управление.

"Университетска болница „ Лозенец “ отива към Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Паралелно с това стартира построяването на многопрофилна педиатрична болница. За задачата ще бъде довършена 13-етажна постройка покрай Александровска болница. 20 млн. лв. ще коства градежът на болничното заведение. Отделно ще се мисли спомагателни средства за нова инсталация. Детската многопрофилна болница се чака тя да е подготвена доникъде на 2020 година ", посочи Борисов.

Премиерът се обърна към ректора на СУ проф. Анастас Герджиков с гледище лечебното заведение да бъде ръководено качествено.

"23 млн. ви погасяваме и задълженията на болничното заведение, с цел да си я управлявате както би трябвало. За да не кажете: „ Дадохте ни я с дълг ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР