United Airlines обвини Boeing за загуба от 200 милиона долара

...
United Airlines обвини Boeing за загуба от 200 милиона долара
Коментари Харесай

United Airlines казва, че взривяването на Boeing му е струвало 200 милиона долара

United Airlines упрекна Boeing за загуба от 200 милиона $ върху приходите си през първите три месеца на тази година.

Превозвачът беше заставен да спре флотилията си от Boeing 737 MAX 9 за три седмици след гърмеж в кабината на полет на Alaska Airlines през януари.

United Airlines съобщи, че това го е довело до загуба преди налози от $164 милиона за първото тримесечие. Авиокомпанията сподели, че в противоположен случай " щеше да регистрира тримесечна облага ".

Загубата обаче беше по-малка от предстоящото от Уолстрийт и акциите на United се покачиха с повече от 5% след известието.

United разполага със 79 Boeing 737 MAX 9 във флота си, повече от всеки от своите противници и на второ място след Alaska Airlines.

United и Alaska бяха принудени да анулират хиляди полети, защото бяха осъществени инспекции през януари, преди американският авиационен регулатор да позволи на самолетите да възобновят полета.

По-рано този месец Boeing заплати 160 милиона $ на Аляска, с цел да компенсира загубите, които е претърпяла самолетната компания.

United сподели на вложителите, че интервенциите му също са били наранени от закъсненията на доставките на самолети Боинг.

„ Коригирахме нашия проект за флота, с цел да отразява по-добре действителността на това, което производителите могат да дават “, сподели в изказване основният изпълнителен шеф на United Скот Кърби.

Boeing неотдавна беше изправен пред нов напън, откакто адресант на сигнали заяви на американските регулатори за опасения за сигурността по отношение на производството на някои от самолетите му.

Инженерът Сам Салехпур упрекна Boeing, че са подхванали директни пътища при конструирането на своите самолети 787 и 777. Той сподели, че е бил " застрашен с преустановяване ", откакто е изразил терзания пред шефовете.

Но Boeing сподели, че обвиняванията са " неточни " и добави, че е убеден, че самолетите му са безвредни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР