Унищожителните горски пожари, бушуващи в южната част на американския щат

...
Унищожителните горски пожари, бушуващи в южната част на американския щат
Коментари Харесай

Пожарите в Калифорния се разпростряха на по-голяма площ от Ню Йорк

Унищожителните горски пожари, вилнеещи в южната част на американския щат Калифорния, са се разраснали доста, изгаряйки повърхност, по-голяма от Ню Йорк , най-големия град в Съединени американски щати, оповестяват американските медии.

Пожарът в окръзите Вентура и Санта Барбара е унищожил 230 хиляди акра повърхност през последната седмица.

 Пожар докара до евакуация на хиляди хора в Южна Калифорния
Пожар докара до евакуация на хиляди хора в Южна Калифорния

Един човек е умрял

Разпалвана от мощни ветрове, огнената буря се трансформира в петия по величина горски пожар в историята на щата, откакто се разраства с повече от 50 хиляди акра дневно .

На локалните хора, живеещи по продължение на крайбрежните плажове, е било подредено да изоставен домовете си .

От противопожарната работа през вчерашния ден оповестиха, че 15 % от пожара е бил локализиран, само че след това са били принудени да понижат % до 10, защото огънят продължава да се популяризира .

" Това сигурно е заплашителен пожар, само че ние имаме хора, работещи старателно, с цел да го държат под надзор ", уточни шерифът на Санта Барбара Бил Браун. Борбата с пожара не е затруднена единствено от сухите ветрове. Той се оказа предизвикателство за пожарникарите поради местоположението и планинския терен.

" Това е доста мъчно място за битка с огъня ", посочи представител на противопожарната работа, добавяйки: " Той е доста рисков, а в исторически проект са дадени голям брой жертви, дадени през годините. "

Пожарите на други места в Калифорния са значително локализирани, само че 200 хиляди души са евакуирани от домовете си и към 800 здания са били унищожени от 4 декември насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР