УниКредит лансира нова програмата за банкови дейности със социално въздействие.

...
УниКредит лансира нова програмата за банкови дейности със социално въздействие.
Коментари Харесай

УниКредит стартира програма за развитие на по-устойчиво икономически общество

УниКредит стартира нова програмата за банкови действия със обществено влияние. Целта й е да спомага за позитивното обществено влияние посредством подкрепяне на физически лица, микропредприятия и обществени начинания.
Програмата започва в началото в Италия. В следствие евентуално ще бъде публикувана в другите страни, където групата е показана. Инициативата ще се концентрира върху набирането на кредитиране, шерването на финансов и бизнес опит и умения с общностите и построяването на мрежи измежду единомислещи организации като обществени и търговски сдружения, фондации и обществени институции.

УниКредит се ангажира доста съществено с идеята за корпоративната обществена отговорност. Групата обичайно взе участие в редица действия, свързани със обществено влияние, в това число финансиране на районни начинания за незабавно подкрепяне в Италия, подкрепяне на финансовото обучение, задължения към обществени предприятия, както и работа с потребителски асоциации.
Инициативата има за цел да подкрепя обществеността в средносрочен до дълготраен проект. Програмата за банкови действия със обществено влияние ще се концентрира върху:

- Микрокредитиране: Всички филиали на УниКредит в Италия ще оферират заеми, експертен опит и подкрепяне на микропредприятия, които постоянно са с стеснен достъп до обичайни банкови артикули и услуги. Като се опира на мрежа от сътрудници, УниКредит ще дефинира, избере и финансира планове, които подкрепят общественото приобщаване и увеличението на работната претовареност. Благодарение на мрежа от доброволци – сегашни и някогашни чиновници на УниКредит, групата ще предлага съвещания, с цел да подкрепя определените компании в техния напредък и развиване. УниКредит възнамерява да отпусне повече от 5000 заема през идващите две години, с цел да стане пазарен водач за микрокредитиране в Италия.

- Финансиране с влияние: УниКредит ще даде субсидирани заеми и артикули и услуги на конкурентни цени на предприятия със стопанска и нестопанска цел, задачата на които е да оказват обществено влияние в разнообразни сфери. Например такива, които усилват и предизвикват общественото приобщаване. Програмата е предопределена да подкрепя обществените нововъведения като позитивен фактор на смяната. УниКредит ще споделя истории на триумфа и ще предизвиква нови партньорства и мрежи. Освен това УниКредит ще способства за развиването на финансирането на пазара на общественото влияние като предложи нови заеми, възлизащи на 100 милиона евро през идващите две години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР