„УниКредит Булбанк“ не е уведомявала финансовото разузнаване за тегленията на

...
„УниКредит Булбанк“ не е уведомявала финансовото разузнаване за тегленията на
Коментари Харесай

Прокуратурата: „УниКредит Булбанк“ не е уведомила финансово разузнаване за изтегленото от Божков

„ УниКредит Булбанк “ не е уведомявала финансовото разузнаване за тегленията на каса на огромни суми от обвинения хазартен необут Васил Божков, оповестиха от държавното обвиняване. Това е резултатът от инспекция, която спецпрокуратурата е упълномощила на ДАНС.

Според Закона за ограниченията против изпирането на пари, за всяко заплащане над 30 000 лева банката следва да уведоми управляващите.

Божков самичък разгласява банкови документи, от които се виждат тегления от време на време дори на милиони левове от обслужващата го банка, като изказванието му е, че парите са били предопределени за премиера Бойко Борисов. Министър-председателят отхвърля да е получавал сходни суми.
Божков изтеглил 67 млн. лева в брой, твърди, че били за Горанов и Борисов Бизнесменът пита за какво прокуратурата не го търси, а министър председателят отхвърля да е получавал сходни суми
„ В хода на инспекцията изрично е открито, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвинения В. Божков, в следствие са му били предоставяни персонално, само и единствено на него в офис на ул. „ Московска “ 43 в столицата “, пишат от прокуратурата.

По досъдебното произвеждане са изпратени молби за правна помощ и Европейски заповеди за следствие в други страни от Европейски Съюз.

Междувременно продължава описването и изземването на артефактите от постройката на „ Нове Интернал “ на столичната ул. „ Московска “. До момента са открити и конфискувани по планувания законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни полезности. Очаква се прогнозният им брой да надвиши 10 000 – въпреки че записаните от Божков антики са едвам 212.

„ Всички събрани доказателства подлежат на деликатна инспекция, без значение дали същите са посочени под формата на комикси в обществените мрежи или по различен метод “, означават от прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР