Уникалният политически отговор на Русия срещу коронавирусната пандемия ще окаже

...
Уникалният политически отговор на Русия срещу коронавирусната пандемия ще окаже
Коментари Харесай

Мудис: Руските мерки срещу коронавируса оказват натиск върху банките

Уникалният политически отговор на Русия против коронавирусната пандемия ще окаже напън върху рейтингите на банките в страната, предвижда през днешния ден организация " Мудис " (Moody`s), представена от Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Междувременно Стандард енд Пуърс (Standard & Poor`s), или Ес енд Пи (S&P), установи, че съветската банкова система има съответни финансови и ликвидни буфери. Ес енд Пи удостовери суверенния рейтинг на Русия на ниво " BBB- " (лат. букви) със постоянна вероятност, само че предизвести, че стопанската система й евентуално ще се свие с 0,8 на 100 тази година. Страната бе ударена от мощното поевтиняване на петрола, обезценяването на рублата и епидемията от ковид, напомня Ройтерс.

Президентът Владимир Путин предложи разнообразни ограничения в поддръжка на фамилиите и фирмите, в това число да се таксуват лихвите по депозитите над 1 милион рубли (12 812 долара).

Реакцията на Русия се разграничава от метода на други страни. Нейната централна банка реши да не подтиква стопанската система посредством намаление на лихвите, както направиха останалите такива водещи институции.

" Вместо да даде финансова помощ от запасите и да набере нов дълг, съветската страна избра да трансферира тежестта на антикризисните ограничения върху бизнеса и семействата ", разяснява Би Си Ес брокеридж (BCS Brokerage).

Според " Мудис " решението за облагане на депозитните лихви, което по думите на Путин ще обезпечи спомагателни средства за битката с последствията от епидемията, ще засегне 55,3 % от номиналната сума на депозитите в банкирането на дребно.

" Мудис " е на мнение, че в случай че има нескончаем стопански спад, минимум 10 % от кредитополучателите на дребно в Русия ще аплайват за гратисен интервал и банките ще изгубят или ще получат със забавяне 5 на 100 от общите годишни облаги в бранша.

" Инициативите на Путин оказват напън върху банките ", обобщава " Мудис ", чиято оценка за русия е " Baa3 " със постоянна вероятност. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР