Уникален проект предвижда изграждането на Аквапарк с изкуствен плаж във

...
Уникален проект предвижда изграждането на Аквапарк с изкуствен плаж във
Коментари Харесай

Уникален проект предвижда изграждането на Аквапарк с изкуствен плаж във Варна

Уникален план планува построяването на Аквапарк с неестествен плаж във Варна, който може да трансформира морската столица в дестинация на четири сезона, научи Varna24.bg

Д-р инж. Дойчин Ников, ръководител на Сдружение с нестопанска цел “КЧИЗ " показа и детайлности за концепцията на плана " Varna Ocean Dome – Aквапарк с неестествен плаж с експо част в град Варна за целогодишен туризъм ".

Ето какво показа той: " Това е неповторим план за град Варна или за различен огромен град в България от идея 4 в 1 за Аквапарк с неестествен плаж (покрит зимата от непрекъсната температура над 25 градуса с преносим покрив) и обособена тропическа лагуна с изкуствени талази за сърфинг, СПА комплекс с балнеолечебен център, Експо част в нов Експо център и Конгресен център всичко в едно - един план на Сдружение с нестопанска цел “КЧИЗ " за целогодишен туризъм, който търси своя сътрудник при налично Европейски Съюз финансиране към този момент четвърта година.

Проектът е част от една огромна и новаторска идея " четири сезона " на Сдружение с нестопанска цел КЧИЗ разработвана 5 години от реализация на поетапно на три основни и нови туристически дестинации или атрактивни туристически обекти от интернационален сан (от обособени плана на Сдружение с нестопанска цел КЧИЗ) към град Варна и Белослав, и за наличните курорти в области Варна и Добрич.

При поетапна реализация за 6 до 8 години от старта си до цялостна си реализация, концепцията може да генерират сумарно като планов капацитет 5.000 до 10.000 броя туристи дневно според осъществената обща повърхност от определен план от комплекс (РЗП), и според от стратегическо разположение наоколо до съответен град с туристически комплекси от налична леглова база все още.

Целта на плана е да оползотвори налична леглова база неизползвана 8-9 месеца отвън летният сезон в един черноморски и различен курорт, и посредством надграждане и създаване на нова леглова база в бъдеще наоколо до аквапарка и да се генерира непрекъснат поток от 600 000 до 1 200 000 евентуални туристи за година в бъдеще в период примерно до 10-12 години според от спецификацията и РЗП на самият осъществен комплекс по план като идея.

Проектът е огромен и изцяло новаторски за България, сходна идея “четири сезона " от години се ползва в Германия (Tropical Islands), Румъния ( Терме Букурещ), Гърция, Полша, Латвия, Франция (Аквапарка Aquaboulevard), Япония и дори в Норвегия (Pirbadet Waterpark) на брега на самото море от огромни закрити басейни и СПА комплекси.

До в този момент сходна огромна идея не е прилагана в България за целогодишен туризъм, доста малко хора в България са посещавали или осведомени с концепцията на сходни работещи курорти и закрити комплекси в Европа, тъпо че такива сходни от години няма в България. Определено тази нова идея за България досега на своята реализация за първи път тук ще буди изцяло разбираемо в жителите и лицата, който не са специалисти - песимизъм, недоумение или дори цялостно отказване, без значение, че планът има извънредно огромна рентабилност от ROI=15% и генерира доста огромен поток екскурзиант целогодишно.

Размерът на инвестиция е почти 45 милиона евро за комплекс необходим примерно за мащабите на град от вида Варна, един черноморски град, при наличната леглова база през днешния ден в курортите, налична като в “Св. Св. Константин и Елена ", “Златни Пясъци ", “Албена " и “Камчия ".

Като инвестицията се възнамерява да бъде напълно посредством Европейски Съюз финансиране (изцяло безплатно финансиране), в случай че бенефициента към Европа е голяна община със собствен терен от даденост или остарял комплекс за модернизиране, желателно и разполагаем сондаж в минерален извор.

Нужно е единствено едно през днешния ден планът да започва в България - поддръжка от Община Варна и кандидатстване още през 2019 година към Брюксел по Европейски Съюз стратегии налични в Сдружение с нестопанска цел “КЧИЗ " за разработка на съответен работен план от комплекс и в цел приемане на утвърждение за базова финансиране (безвъзмездно финансиране) за строителство - декларирано и планувано в програмен интервал Оперативна програма 2020-2027.

Проектът, създаден от Сдружение с нестопанска цел “КЧИЗ " за град Варна, в цялостна степен покрива условията на задание 2: при реализация да покрие в цялостно натоварване свободната леглова база в района на Варна отвън туристическият сезон, заложено в тактиката за развиване на Община Варна 2014-2020, което от години е цел и дълготрайна фантазия на Община Варна и на кмета господин Иван Портних за град Варна ", изясни инж. Ников.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР