Уникален концерт в пещерата Леденика ще предложат музиканти от Симфониета

...
Уникален концерт в пещерата Леденика ще предложат музиканти от Симфониета
Коментари Харесай

Концерт ще озвучи пещера Леденика днес

Уникален концерт в пещерата Леденика ще предложат музиканти от Симфониета Враца и Дамски хор "Враца " на меломаните. Културната демонстрация е в границите на „ Ботеви дни 2018 “ и е с начален час 11.30 часа, сподели за Радио Видин диригентът на концерта Момчил Томов:
"Концертната стратегия ще включва творби от жанра на ортодокса, като Дмитрий Бортнянски и Добри Христов, които ще се изпеят акапелно от дамски хор "Враца " с диригент Станислав Аспарухов. Отделно дамският хор ще извърши "Закукала е кукавица " на Филип Кутев. Камерният състав на симфониета Враца ще извърши първа част от "Малка нощна музика " на Моцарт и "Музикален миг " от Шуберт. Заслужава си да бъде чуто и забелязано, тъй като е неповторимо прекарване ", осведоми за програмата на концерта диригент Момчил Томов.
Акустиката в пещерата "Леденика " е неповторима и даже е сравнявана с тази в театъра "Ла канара ", разяснява още маестро Томов. Концертът е с дълготрайност към половин час, а уредниците припомнят, че поради изискванията в пещерата е целесъобразно публиката да е с плътни обувки и топли облекла.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР