UniCredit обявява пълното си оттегляне от Facebook, Messenger и Instagram

...
UniCredit обявява пълното си оттегляне от Facebook, Messenger и Instagram
Коментари Харесай

УниКредит напуска социалните канали на Facebook

UniCredit афишира цялостното си отдръпване от Фейсбук, Messenger и Instagram от 1 юни 2019 година Това се споделя в малко известие на фейсбук страницата на УниКредит Булбанк.

Банката прецизира, че измененията настъпват поради непрекъснатия ангажимент на институцията да влага в подобряването на своите цифрови канали и да поддържа висок стандарт на другарство.

Решението е взето от централата в Милано. Италианско делово издание цитира думи на основния изпълнителен шеф на UniCredit Жан-Пиер Мустие от предишното лято за абсурда с "Кеймбридж Аналитика ".

"...Спряхме всички взаимоотношения с Фейсбук, тъй като не имаме вяра, че Фейсбук се държи вярно и етично. Unicredit като група не употребява Фейсбук по разпореждане на основния изпълнителен шеф и няма да я употребява, до момента в който Фейсбук не схване уместно етично държание “, споделя тогава ръководителят на италианската банкова група.

Не е ясно дали изказването на Жан-Пиер Мустие и смяната в информационната тактика на Unicredit са тясно свързани.

От УниКредит Булбанк коментират също по този начин, решението е в действие за всички страни, в които УниКредит обслужва своите 26 милиона клиенти. Групата влага в подобряването и разширението на своите лични цифрови канали. Но ще споделя вести в LinkedIn, Twitter и Youtube.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР