Унгарското правителство задейства процедура за одобрение на китайската ваксина „КоронаВак“

...
Унгарското правителство задейства процедура за одобрение на китайската ваксина „КоронаВак“
Коментари Харесай

Турция имунизира срещу COVID-19 с китайска ваксина

Унгарското държавно управление задейства процедура за утвърждение на китайската ваксина „ КоронаВак “ против COVID-19. Препаратът на компанията „ Синофарм “ влезе през днешния ден (14.01 б.р.) в приложимост в Турция, като още довечера се имунизира и персонално президентът Реджеп Ердоган.

Будапеща е сключила съглашение с Пекин за доставка на най-малко 1 милион дози от китайската ваксина. Така Унгария ще стан е първата членка на Европейски Съюз, която я употребява.

Правителството на Виктор Орбан оправда хода си с неодобрение от прекомерно бавните доставки на контрактуваните от Еврокомисията ваксини.

Въпреки спорните данни за ефикасността на имунизацията на „ Синофарм “ в Турция през днешния ден стартира имунизация на здравните чиновници с нея. Само до обяд над 70 хиляди души получиха първата доза. Интервалът до втората е 28 дни.

За да се преодолее недоверието на китайските ваксини, обществено се имунизира към този момент президентът Реджеп Ердоган, а нощес това направи и министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

Анкара изпрати 20 000 дози от китайската ваксина на Северен Кипър.

Клиничните данни от Бразилия демонстрират малко над 50 на 100 успеваемост на препарата на „ Синофарм “, до момента в който проучванията в Турция са оценили ефикасността му на 91%.

Анкара е сключила контракт за доставка на 50 милиона дози от „ КоронаВак “, като 20 милиона от тях би трябвало да бъдат доставени до края на януари.

С имунизацията на „ Синофарм “ към този момент са ваксинирани близо 20 милиона души по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР