Унгарският премиер, национал-консерваторът Виктор Орбан обяви, че оттегля подкрепата си

...
Унгарският премиер, национал-консерваторът Виктор Орбан обяви, че оттегля подкрепата си
Коментари Харесай

Орбан оттегли подкрепата си за кандидата на ЕНП за председател на ЕК

Унгарският министър председател, национал-консерваторът Виктор Орбан разгласи, че отдръпва поддръжката си за лидера на предизборната листа на Европейската национална партия Манфред Вебер. Той упрекна християндемократа от Германия, че е " обидил " страната му, съобщи Ройтерс.

Заради евроскептичните си позиции Орбан беше супспендиран от ЕНП през март, като участието на неговата ръководеща от години партия " Фидес " бе замразено. Досега обаче той запазваше поддръжката си за Вебер да наследи Жан-Клод Юнкер на председателския пост на Европейската комисия при положение на победа на партията на европейските избори.

В изявление за немската телевизия Цет Де Еф Вебер обаче споделил, че освен няма потребност от унгарските гласове, с цел да стане ръководител на Европейска комисия, само че и не желае поддръжката на маджарски гласове, с цел да стане ръководител на Европейска комисия, сподели Орбан, представен от информационните организации.

Това изявление той дефинира като голяма засегнатост за Унгария и унгарските гласоподаватели. Орбан съобщи, че то го е предиздвикало да промени мнението си за поддръжката за Вебер.

" Личността, която би трябвало да стане ръководител на Еврокомисията, е от голямо значение. Като виждам акциите на водещите претенденти, се убедих че нито един от тях не е подобаващ да поведе комисията ", сподели Орбан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР