Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че не смята, че бунтът

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че не смята, че бунтът
Коментари Харесай

Орбан застана твърдо зад Путин: Ще бъде президент и през 2024 г.!

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че не счита, че протестът на наемническата група „ Вагнер “ е отслабил съветския президент Владимир Путин, наричайки го „ събитие без огромно значение “, цитира Агенция Франс Прес.

Въстанието през уикенда, което завърши, когато водачът на „ Вагнер “ Евгений Пригожин анулира настъплението на войските си към Москва, провокира въпроси по отношение на властта на Путин, до момента в който войната на Москва в Украйна продължава.

Но водачът на националистите Орбан, чиято страна е най-тясно обвързвана с Русия измежду членовете на Европейския съюз, омаловажи догатките, че протестът е повлиял на Путин.

„ Ако някой спекулира, че той (Путин) може да се провали или да бъде заменен, значи не схваща съветския народ и съветските властови структури “, сподели той.

Според него това, че въстанието завърши в границите на 24 часа, е симптом на мощ и предвижда, че Путин ще бъде президент и през 2024 година Орбан съобщи, че основава оценката си на обстоятелството, че Путин е известен и че структурите, които поддържат ръководството му, са мощни, като уточни армията, тайните служби и полицията.

Днес Кремъл също отхвърли догатките, че престижът на Путин е отслабен от протеста.

Въпреки издадената от Международния углавен съд заповед за арест на съветския водач, Орбан съобщи, че сега не поддържа правосъдното му гонене.

„ Можем да приказваме за военни закононарушения след войната “, сподели той пред медиите.

Сега вниманието би трябвало да се концентрира върху прекратяването на огъня и договарянията, а участниците би трябвало да седнат на масата, сподели той.

„ Да поканиш някого на диалози, а по-късно да му кажеш: „ Ще те задържам, не е най-хубавата концепция “, добави министър председателят.

Въпреки някои първични триумфи на контраофанзивата на Киев, Орбан съобщи, че счита военната победа на Украйна за „ невъзможна “.

„ Проблемът е, че украинците ще изчерпят бойците си по-рано от руснаците “, сподели той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР