Унгарският министър-председател Виктор Орбан, на когото унгарският парламент предостави нови

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан, на когото унгарският парламент предостави нови
Коментари Харесай

Орбан пак нападна Сорос, инспирирал критиките срещу извънредните му правомощия

Унгарският министър-председател Виктор Орбан, на който унгарският парламент даде нови пълномощия за директно ръководство посредством укази, още веднъж атакува обичаната си цел - американския милиардер и маджарски евреин Джордж Сорос.

В следващото огромно тестване за Европейския съюз, " Политико " написа, че Орбан е предположил, че рецензиите към новото законодателство са пристигнали от " мрежа ", ръководена от Сорос.

Роденият в Унгария милиардер, който също от дълго време е цел на това, което някои считат за крещящо антисемитско клюкарствуване от партията на Орбан, е дарил 1,1 милиона $, с цел да помогне на Будапеща да се приготви за пандемията от новия ковид (COVID-19).

В понеделник унгарският парламент одобри нов набор от ограничения за битка с ковид, измежду които са и затвор за разпространяване на дезинформация и не дава явен период за времетраенето на изключителното състояние, което разрешава на Орбан да се ръководи с укази.

Парламентът гласоподава със 137 гласа " за " против 53 " срещу ", приемайки ограниченията в понеделник следобяд, като разполагайки с две трети болшинство, партията на Орбан " Фидес " нямаше никакъв проблем да ги прокара, макар опълчването на други партии, които желаеха ограничаване във времето на изключителното състояние или автоматизираното му преустановяване при отпадане на нуждата от него.

Законопроектът вкарва затвор до пет години за съзнателно разпространяване на дезинформация, която попречва реакцията на държавното управление против пандемията, което води до опасения, че тази наредба може да бъде употребена за цензура или самоцензура на рецензията на дейностите на държавното управление против болестта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР