Унгарските местни избори в неделя показаха, че консервативно-националистическата партия Фидес

...
Унгарските местни избори в неделя показаха, че консервативно-националистическата партия Фидес
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Гергей Карачон

Унгарските локални избори в неделя демонстрираха, че консервативно-националистическата партия " Фидес " на премиера Виктор Орбан, която е подложена на критика, че става все по-авторитарна, може да бъде победена. " Промяната в Будапеща и в огромните градове е първата стъпка към смяна на страната ", съобщи новоизбраният кмет на столицата Гергей Карачон. Той победи сегашния градоначалник Ищван Тарлош от " Фидес " с 50 на 44% от вота.

До този миг Орбан се задържа на власт против слаба съпротива, само че в този момент тя се сплоти и нанесе първия си забележителен удар против партията на премиера, като завзе контрола над Будапеща и други огромни градове. " Предизвикателството е да останем обединени до парламентарните избори през 2022 година и да представим опция ", разяснява Карачон, който е 44-годишен демократичен социолог. Той дава обещание, че ще бъде преди всичко началник на столицата, а на второ – опозиционна фигура.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Пред Reuters от аналитичния институт Teneo Intelligence показват, че компликациите предстоят: " Сформирането на широкообхватен опозиционен план за парламентарните избори ще бъде доста комплицирано поради нуждата да се слеят прекомерно разнопосочни цели. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР