Унгарската централна банка очаква местните банки да предоставят на клиентите

...
Унгарската централна банка очаква местните банки да предоставят на клиентите
Коментари Харесай

Унгарската централна банка с призив за безплатни банкови преводи

Унгарската централна банка чака локалните банки да дават на клиентите на дребно безвъзмездни преводи, написаха двама чиновници на централната банка в публикация, оповестена на уеб страницата за бизнес вести portfolio.hu, осведоми Ройтерс.

Националната банка на Унгария, която също дава отговор за регулирането на финансовия бранш, от дълго време твърди, че банковото дело в Унгария е прекомерно скъпо и че има прекалено много огромни кредитори в страна, с население от по-малко от 10 милиона души.

От своя страна банките настояват, че са изправени пред възходящи разноски за налози, заплати и вложения в осведомителни технологии.

"Централната банка на Унгария преглежда това като необикновен приоритет и ще употребява всички принадлежности, с които разполага, с цел да реализира тази цел “, написаха в публикацията чиновниците на централната банка Лайош Бартха и Лоран Варга.

Очаква се държавният налог върху финансовите преводи да доближи 226 милиарда форинта (757 милиона долара) тази година.

От Унгарската банкова асоциация още не са коментирали вероятното финансово влияние на измененията, в случай че банките бъдат принудени да оферират безвъзмездни парични преводи.

Унгария се готви да вкара система за незабавни разплащания през март, която ще даде опция за бързи банкови преводи за клиенти на дребно и корпоративни клиенти. "От софтуерен аспект незабавните заплащания могат да дават опция на заплащанията в брой при всеки един случай “, споделят още чиновниците на централната банка. "Въпреки това, необятното потребление на този способ може да бъде приложено единствено в случай че всички банкови преводи и покупки с карти също са безвъзмездни ", заключват централните банкери.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР