Унгарската суперзвезда Катинка Хошу и руската торпила Владимир Морозов са

...
Унгарската суперзвезда Катинка Хошу и руската торпила Владимир Морозов са
Коментари Харесай

Хошу и Морозов лидери за Световната купа преди кръга в Будапеща

Унгарската суперзвезда Катинка Хошу и съветската торпила Владимир Морозов са водачи в генералното класиране на Световната купа по плуване преди първата спирка в Европа.

Кръгът в Будапеща ще се състои от петък до неделя (4-6 октомври) и един от двата на Стария континент. Другият е в Берлин на 11-13 октомври.

Стартът в Унгария е значим за Световната федерация по плувни спортове (ФИНА), защото този уикенд в Индианаполис Съединени американски щати ще дебютира новият комерсиален артикул на водещи компании – Международната плувна лига.

Там ще са асове като Каелъб Дресъл, Адам Пийти, Кейти Ледецки, и Емили Сийбом, която пропуща Световната купа в Будапеща.

Хошу води след първите три азиатски кръга със 156 точки и задатък от 6 точки пред Кейт Кембъл Австралия.

Владимир Морозов е водач при мъжете със същия актив като Хошу – 156 т. Руснакът обаче може да усили преднината си, защото подгласникът му – американецът Андрю Уилсън (129 т.), пропуща конкуренцията поради присъединяване в Международната плувна лига.

В Международната плувна лига ще взе участие Кристиян Голомеев. Световният вицешампион на 50 м св. жанр е в тима от Рим – Акуа Центурионс, чийто капитан е италианската звезда Федерика Пелегрини. Съотборник му е неостаряващият маджарски деец Ласло Чех.

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР