Унгария води преговори с „Газпром“ за доставка през тази година

...
Унгария води преговори с „Газпром“ за доставка през тази година
Коментари Харесай

“Газпром“ може да ускори част от бъдещите доставки за Унгария, заради рисковете с Украйна


Унгария води договаряния с „ Газпром “ за доставка през тази година на част от природния газ за 2020 година, защото вероятностите за бъдещия пренос на съветски газ през територията на Украйна остават неразбираеми, оповестява унгарската организация MTI, базирайки се на изказване на министерство на външните работи на страната. Според информация на организацията, министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто е провел в сряда среща с ръководителя на съвета на шефовете Виктор Зубков.

„ Бъдещите доставки на газ през Украйна остават неразбираеми, по тази причина „ Газпром “ се съгласи да достави през тази година част от количествата, които Русия би трябвало да достави през идната година “, предава организацията, позоваваща се на известието на външното ведомство на унгарската страна. Уточнява се, че по този въпрос текат договаряния и скоро може да бъде подписан контракт.

Сиярто е съобщил, че Русия е доставила през 2018 година за Европа към 202 милиарда куб м газ. По думите му, актуалните ценови и инфраструктурни условия са такива, че Русия ще остане водещ снабдител на газ на европейския пазар и в близко бъдеще, допълват от своя страна съветските организации. Те прецизират, че съгласно известието на „ Гапром “ от 16 април, компанията е понижила експорта на газ за страните от чужбина за интервала от 1 януари до 15 април с 9 % на годишна база – до 56,6 милиарда куб м. В същото време доставките за редица страни са се нараснали, да вземем за пример за Унгария с 28,2 %.

Русия, Украйна и Европейската комисия ще проведат през месец май втори стадий от договарянията за преноса на газ през украинска територия след 2019 година, защото актуалният контракт изтича в края на тази година. По време на договарянията през първия стадий не бе реализирано нищо.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР