Унгария възпрепятства приемането на 13-ия пакет санкции на Европейския съюз

...
Унгария възпрепятства приемането на 13-ия пакет санкции на Европейския съюз
Коментари Харесай

Пореден антиевропейски ход на Орбан - блокира 13-ия пакет санкции на ЕС срещу Русия

Унгария попречва приемането на 13-ия пакет наказания на Европейския съюз против Русия. Този път несъгласието не е обвързвано с ограниченията против Москва, а поради Китай, оповестява английският вестник " The Financial Times ", представен от Фокус.

Европейски Съюз се стреми да наложи своя 13-и кръг от наказания против Русия до двегодишнината от началото на войната в Украйна – 24 февруари. Това би допълнило предходните стъпки на Брюксел - одобряването на финансова поддръжка за Киев в размер на 50 милиарда евро и предлагането за потребление на замразените активи на Русия за възобновяване на Украйна.

Унгария бе единственият трезвеник на вчерашната среща на посланиците на Европейски Съюз, които се готвиха да подпишат пакет от наказания, ориентирани против близо 200 лица и организации от Русия, Китай и други страни, за които се счита, че подкрепят военните старания на Москва.

" Унгарците не се съгласиха поради китайските компании “, разясни източник на изданието.

Унгария и министър председателят ѝ Виктор Орбан неведнъж са забавяли или отслабвали ограниченията на Европейски Съюз, ориентирани към наказване на Русия или подкрепяне на Украйна, напомня вестникът.

Друг източник, осведомен с полемиките, ги разказа като " доста плодотворна замяна на отзиви “, като внимателно уточни, че унгарската обсада този път идва от посланика на Будапеща, който " помоли за малко повече време, с цел да проучва наличието на предложенията “.

Пакетът наказания планува налагането на ограничавания на три китайски компании и една индийска. Подобен ход предходната година бе блокиран от редица държави-членки. Ако предлагането бъде утвърдено, това ще бъде първият път, когато бизнеси в континентален Китай и Индия ще бъдат обект на наказания от Европейски Съюз.

Дискусиите ще продължат и евентуално ще бъдат прегледани от министрите на държавите-членки на среща идната седмица, разясниха публични лица. Поддръжниците на пакета от наказания се надяват да реализират съглашение до идната сряда, с цел да спазят крайния период от 24 февруари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР