Унгария ще увеличи покупките на руски газ през тази зима,

...
Унгария ще увеличи покупките на руски газ през тази зима,
Коментари Харесай

Газпром: Унгария увеличава вноса на руски газ през зимата

Унгария ще усили покупките на съветски газ през тази зима, макар възходящите рецензии на Запад, че съглашението финансира войната в Украйна, съобщи държавният енергиен колос на Москва " Газпром ", представен от " Политико ".

В изказване по съветската държавна телевизия в неделя, основният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер съобщи, че " обилни спомагателни размери доближават до унгарския пазар ". Той добави, че 1,3 милиарда куб. м газ към този момент са доставени в Унгария в допълнение към съществуващите контракти през тази година.

" Ще доставяме спомагателни размери на настояща основа през есенно-зимния интервал на идната зима ", сподели Милер, който е глобен от Съединени американски щати и Англия поради ролята си в поддръжка на съветската експанзия против Украйна.

През предходната седмица унгарският министър-председател Виктор Орбан организира диалози с съветския президент Владимир Путин в Пекин, като в центъра на полемиките бяха доставките на газ и нефт, както и на нуклеарно гориво. Преди това Орбан съобщи, че Будапеща " няма да допусне наказания, които биха нараснали още повече унгарската инфлация ", и отсрочи разискването на по-строги ограничавания на ниво Европейски Съюз.

Дейвид Пресман - американският дипломат в Унгария, дефинира срещата Орбан-Путин като притеснителна и съобщи, че в този момент е належащо да се обсъдят " задълбочаващите се връзки на централноевропейската страна с Русия ".

Министерството на външните работи и търговията на Унгария отхвърли да удостовери или разяснява изказването на " Газпром ", а оператор на телефонната централа заяви за " Политико ", че формалните лица в страната се радват на дълъг почивен ден по случай Деня на републиката - възпоменание за революцията против сталинските репресии през 1956 година, при който руските сили и техните локални пълномощници убиват съвсем 3000 унгарци.

През април Олег Устенко, стопански консултант на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи, че поредицата от нови покупко-продажби сред Унгария и Русия прави страната съизвършител в спора в Украйна. " Трябва да си изцяло кьорав, с цел да не виждаш какви закононарушения спонсорираш. Купуването на повече газ от руснаците значи, че им предоставяте повече благоприятни условия за ескалиране на войната. " - сподели той пред " Политико "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР