Унгария ще наложи вето върху влизането на България в Шенген,

...
Унгария ще наложи вето върху влизането на България в Шенген,
Коментари Харесай

Унгария официално потвърди, че е готова да ни наложи вето за Шенген

Унгария ще наложи несъгласие върху влизането на България в Шенген, в случай че тя не отстрани наложената спомагателна такса върху преноса на съветски газ, заяви публично унгарското външно министерство през днешния ден.

Заплахата за несъгласие последва постигнатото в четвъртък съглашение сред всички 27 членки на Европейския съюз като се изключи Унгария да стартират договаряния за присъединение на Украйна макар нахлуването на Русия, заобикаляйки възраженията на министър-председателя Виктор Орбан, като го накараха да напусне залата преди гласуването, напомня " Ройтерс ".

Преди срещата на върха, министър председателят Николай Денков заяви пред публицисти в Брюксел, че е било получено предизвестие от Унгария за несъгласие, в случай че не бъде отстранена спомагателната такса за пренос на синьото гориво по " Балкански поток ". Падането на рестриктивните мерки и съпротивата против допускането ни в Шенген най-много от страна на Австрия бе ключова тема, сложена на масата на договаряния от наша страна по време на лидерската среща в Брюксел. Изненадващо, Нидерландия, която също от години не е съгласна с влизането на България и Румъния в Шенген даде зелена светлина в четвъртък след съвещанието на водачите на Европейски Съюз. Премиерът в оставка Марк Рюте даже излезе с безапелационен коментар, че България е постигнала забележим прогрес по критериите за присъединение към Шенгенското пространство и Нидерландия би трябвало да регистрира това.  " Така че, би трябвало да бъдем обективни. Иначе просто би било неуместно. ", обобщава той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР