Унгария иска от Киев да се въздържа от прилагането на

...
Унгария иска от Киев да се въздържа от прилагането на
Коментари Харесай

Унгария ще притиска Украйна да разреши обучение на роден език за малцинствата


Унгария желае от Киев да се въздържа от използването на закона за образованието, до момента в който не го съгласува с унгарското малцинство в Закарпатието .

Това декларира министърът на външните работи на Унгария Петер Сийярто.

Будапеща към този момент прибягна до блокиране на заседани на комисията Украйна – НАТО на ниво министри на защитата, което трябваше да се организира на 14 и 15 февруари.

„ Унгария няма да се отхвърля от своята позиция за украинския закон за образованието без да получи юридически гаранции “, споделя Сийярто, който е представен в уеб страницата на унгарското държавно управление.

Министърът отбелязва, че когато Украйна е решила да си сътрудничи със Запада, се е задължила да съблюдава правата на малцинствата.

„ Ако Украйна се отнася съществено към по-тесни връзки с НАТО и Европейския съюз, то тя би трябвало да оправдае упованията им “, акцентира Сийярто, съобщи БГНЕС.

На собствен ред от НАТО приканиха Украйна да изучи деликатно рекомендациите на Венецианската комисия по случая, защото те са начертали пътя към решение на проблемите сред Украйна и Унгария, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Преди дни ръководителят на Народното събрание в Киев Андрий Парубий разгласи, че няма да има промени в закона за образованието.

Решението към този момент е в съгласие с представителите на Венецианската комисия, уточни той.

Парубий сподели, че клаузата за езика в закона ще остане в досегашната й редакция. Той окачестви признатия вид като компромисен - формулировката " от една страна пази езика на националните малцинства, а от друга задължава всички да учат държавния език “.

На 8 декември Венецианската комисия на Съвета на Европа разкритикува член 7 от закона и предложи на Киев да внесе в него ремонти, с цел да избегне дискриминирането на езиците на националните малцинства. В документа се отбелязва, че „ признатият член 7 от закона се разграничава мощно от плана, по който се организираха консултациите с малцинствата “.
Срещу новия закон, който планува обучение единствено на украински от 2020 година, се оповестиха страните в Европа, които имат малцинства в Украйна – България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Молдова и Русия. Най-непримирима е Унгария, която разгласи, че ще блокира всички основни начинания на Европейски Съюз за Украйна, в случай че не бъде изменен законът.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Европа  Почина датският принц, който по този начин и не стана крал Почина датският принц, който по този начин и не стана крал  Правителството на Рюте оцеля след избор на съмнение Правителството на Рюте оцеля след избор на съмнение  Експлозия провокира незабавна евакуация на спектакъл във Англия Експлозия провокира незабавна евакуация на спектакъл във Англия  Мартин Шулц подаде оставка като партиен водач Мартин Шулц подаде оставка като партиен водач  Бабиш подготвен до края на живота си да потвърждава, че не е бил сътрудник на Държавна сигурност Бабиш подготвен до края на живота си да потвърждава, че не е бил сътрудник на Държавна сигурност Интервю Още Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Борован
Поредният случай на принуждение в профилиран център, в който...
Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Заплатите на депутатите ще се вдигнат с...
Месечното заплащане на депутатите ще се усили с 297 лв. и ще доближи общо 3540 лева Увеличението се дължи на методиката, по ко...
Цяла нощ църквата в Байлово ще е отворена... Министерство на регионалното развитие мисли по какъв начин да уеднакви цената на водат... Новините: Най-важното за деня, 13 февруари Атентатът в Градското казино НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Болен ли е съществено Владимир Путин?
Руският президент Владимир Путин евентуално е тежко болен. Повод за догатката е анулацията на всички обществени мероприятия с негово уч...
Дневен хороскоп за 14 февруари Какво значи, в случай че се будите в еднакъв... Димитър Бербатов напуща Индия до дни? Почина дядо Добри НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Инджев: В Русия се надига яд поради за...
В съветския интернет ври и кипи, революционна конюнктура, само че с доста огромен яд. Според сведенията на съветската съпротива, никой не знае точн...
Песков разяснява военната акция в Сирия, п... ЦИК: Електронното гласоподаване би трябвало да се о... Трябва да си признаем, че отглеждаме келеш... Енергийна гатанка - лъже ли Делян Добрев з...  www.expert.bg  Как шефът да е другар със чиновниците, без да прекрачва границата Как шефът да е другар със чиновниците,...  В профилираните сформира на НЕЛК към този момент няма да взе участие доктор от Национален осигурителен институт В профилираните сформира на НЕЛК към този момент...  Внимавайте с Внимавайте с " топ офертите " за Свети Вал...  Трети провал на делото Трети провал на делото " КТБ "  www.iwoman.bg  Силата на слушането - ключът към положителните диалози Силата на слушането - ключът към положителните...  Народни традиции на Трифон Зарезан Народни традиции на Трифон Зарезан  Това е най-красивата спортистка на Олимпиадата в Пьонгчанг (снимки) Това е най-красивата спортистка на Олимп...  Всички сме обич. И освен през днешния ден Всички сме обич. И освен през днешния ден  http://www.sportlive.bg  Хари Кейн изравни Джерард и изпревари Роналдиньо Хари Кейн изравни Джерард и изпревари Ро...  ЦСКА взима някогашен състезател на Блекбърн и Динамо (Загреб) ЦСКА взима някогашен състезател на Блекбърн и Дина...  150 италиански ултраси идват за Лудогорец - Милан, гостуват и на Сектор Г 150 италиански ултраси идват за Лудо...  Алегри: Натискът на Тотнъм докара до няколко наши неточности Алегри: Натискът на Тотнъм докара до няк...
Интервю Още Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Борован
Поредният случай на принуждение в профилиран център, в който...
Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани Обмислят създаване на безвъзмезден паркинг за МБАЛ-Асеновград... 40 0 Унгария ще притиска Украйна да разреши

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР