Умората, главоболието и загубата на мирис са най-често срещаните симптоми

...
Умората, главоболието и загубата на мирис са най-често срещаните симптоми
Коментари Харесай

Разкриха кой е най-срещаният симптом на COVID-19

 Умората, главоболието и загубата на аромат са най-често срещаните признаци през първите 7 дни на боледуване от COVID-19. Това е един от изводите на най-мащабното публично научно проучване в света, което се организира във Англия, заяви Би Ти Ви.

Над 4 милиона души рапортуват признаците си в особено създадено благодарение на управляващите на Англия мобилно приложение, а статистиката се обработва от учените в Кралския лицей в Лондон. Така държавното управление цели да подкрепи здравната си система, само че и открива неподозирани признаци на болестта.

82% от хората на възраст сред 18 и 65 години положителни за COVID-19 усещат цялостна отмалялост, а главоболие се среща при 72 на 100. Това се оказват най-честите ранни признаци и учените са ги нарекли " Тъмните коне на ковид ". Все отново обаче предизвестяват, че тези признаци може да се появят и при други по-леки болести, тъй че не би трябвало да бъдат одобрявани като сигнал за тестване.

Загуба на обоняние срещат 55% от участващите в изследването. Учените го дефинират като " най-характерния признак на COVID-19 ". Той обаче - дружно с другите постоянно срещани признаци като кашлица и главоболие - е по-специфичен за дейните възрастни хора сред 18 и 65 години, в сравнение с при децата и хората над 65 години. Със сухота в гърлото са се сблъскали половината от участвалите в проучването хора сред 18 и 65 години.

Едно от значимите изводи е, че възрастта има извънредно огромно значение за битката с заболяването и нейното разрастване в човешкото тяло. По-възрастните са отчели даже интервали на дезориентиране, комплициране, както и затруднено дишане. Подобни обстановки са доста по-рядко срещани при дейните мъже и дами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР