УМБАЛ „Александровска“ не е пред фалит, 74 млн. лв. е

...
УМБАЛ „Александровска“ не е пред фалит, 74 млн. лв. е
Коментари Харесай

Проф. Богов: УМБАЛ „Александровска“ не е пред фалит, дълговете са намалели

УМБАЛ „ Александровска “ не е пред банкрут, 74 млн. лева е капиталът на сдружението. 40,1 млн. са отговорностите към април. Дълговете през 2020 година са 43 млн. лева и към тази година са намалели с към 3 млн. лева Просрочията също са намалели “. Това съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по " Нова телевизия " шефът на болничното заведение проф. Борис Богов.

Според него с 3,2 млн. са се нараснали приходите, а разноските са намалели с над 3 млн. По думите му по време на неговото ръководство не са открити нарушавания.

Директорът на " Александровска " дефинира като лъжливи изказванията на доцент Александър Оскар, подал сигнал, провокирал инспекция в болничното заведение. Оскар, който е член на Управителния съвет на УМБАЛ " Александровска “ има съществени подозрения, че разноските на лечебното заведение са нецелесъобразни и непрозрачни.

" В " Александровска " има 6 имунизационни центъра, а досега повече от 20 000 души са ваксинирани. Между 550 и 600 души на ден минават. Не може да се изключи четвърта вълна на ковид ", съобщи още проф. Богов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР