Уляна Яркова спечели конкурса за щатен готвач на българската база

...
Уляна Яркова спечели конкурса за щатен готвач на българската база
Коментари Харесай

Сред 37 кандидати избраха готвач за българската база в Антарктида


Уляна Яркова завоюва състезанието за щатен готвач на българската база на Антарктида. Тя бе определена измежду 37 претенденти. Трима – Уляна и още двама мъже, се явиха на на практика конкурс, на който трябваше да месят самун и да сготвят пиле с ориз.
Уляна е работила на кораби и яхти на Британските Вирджински острови и в Егейско море, описа пред Дарик проф. Христо Пимпирев, ръководител на Българския антарктически съюз.
Пимпирев призна, че бил сюрпризиран, че имало 37 претенденти, сред които хора, работили в чужбина - в заведения за хранене и на кораби, в това число и такива плавали в Северно море.
"Но да бъдеш готвач в Антарктида е много по-особено, това е чест, ти си част от една национална експедиция, а също така е доста екзотично и човек, който има авантюристичен дух, постоянно би се съгласил. Заплащането е алегорично. Знаем, че готвачите са търсени и добре платени, тъй че да пристигна в Антарктида, го води приключенският дух ", сподели Пимпирев.
Той изясни и по какъв начин е минал състезанието. 37-те претенденти трябвало да изпратят мотивационно писмо и автобиография. До финала били селектирани трима - двама мъже и една жена, които трябвало до минат на практика изпит. Всеки от достигналите финала трябвало да направи самун, а след това "състезателите " били сюрпризирани - трябвало да създадат пиле с ориз. Въпреки че задачата била непредвидена, финалистите се справили сносно, което направило избора сложен, сподели проф Пимпирев.
"Накрая избрахме Уляна Яркова, тя скочи от наслада, в действителност доста е желала да заеме тази служба. Избрахме я, тъй като тя е работила дълги години по дребни кораби и яхти, където изискванията на готвене се приближават доста до изискванията на българската полярна база. Живяла е дълги години отвън цивилизацията, по този начин да се каже, и това наклони везните, че тя като психически вид ще се впише повече в нашето малко, затворено общество ", сподели Пимпирев./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР