Ултранационалистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) избра днес за свой

...
Ултранационалистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) избра днес за свой
Коментари Харесай

Леонид Слуцки зае мястото на починалия Владимир Жириновски в руската Либерално-демократическа партия

Ултранационалистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) избра през днешния ден за собствен лидер депутата Леонид Слуцки, месец и половина след гибелта на емблематичния си исторически водач Владимир Жириновски, оповестява Българска телеграфна агенция.

В акаунта си в Телеграм групировката заяви, че 54-годишният Слуцки е бил единствен претендент и че е бил определен единомислещо на състоялия се в Москва партиен конгрес.

Леонид Слуцки е ръководител на комисията по външни работи в Държавната дума (долната камара на съветския парламент). Той беше в делегацията на Москва на неотдавнашните мирни договаряния с Киев, които от март насам са в застой. По обучение той е икономист и е народен представител в Думата от 2000-та година.

След избирането си през днешния ден новият ръководител даде обещание да развие обществената стратегия на партията си.

През 2018 година Слуцки беше упрекнат в полов тормоз от няколко съветски журналистки - необичаен случай на такива обвинявания в Русия, която изостава в битката против сексисткото принуждение, напомня Агенция Франс Прес. Комисия в Думата не предприе дейности по тези обвинявания, които бяха напълно отхвърлени от Слуцки.

Либерално-демократическата партия е учредена през 1992 година от Владимир Жириновски. На парламентарните избори през 2021 година, извоювани от партията на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През " Единна Русия " с 49,82% от гласовете, тя получи 7,55% от гласовете.

Жириновски, определян като крайнодесен, умря на 74-годишна възраст през април. Той участваше в съвсем всички президентски избори в модерна Русия. Партията му постоянно е имала очевидно наличие в локалните и националните органи. Тя е упреквана, че се показва за опозиционна групировка, а в последна сметка постоянно застава зад значимите решения на Путин.

През 90-те години на предишния век антизападните хрумвания на Жириновски, захласнат от концепцията за Велика Русия, изглеждаха крайни, само че последователно се постановиха в съветския публичен живот, в това число в Кремъл, отбелязва Агенция Франс Прес.

В края на 2021 година Жириновски предсказа, че 2022 година " няма да е мирна година, а ще е годината, в която Русия още веднъж ще стане мощ ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР