Улицата с влаковете беше официално отворена отново от 2024 г.

...
Улицата с влаковете беше официално отворена отново от 2024 г.
Коментари Харесай

Улицата с влаковете в Ханой отново е отворена за посетители

Улицата с влаковете беше публично отворена още веднъж от 2024 година след неколкократното ѝ затваряне през предходните години от съображения за сигурност. Движението по нея към този момент се управлява по-строго.

Стогодишна железопътна линия, издигната от някогашните френски колониални владетели на Виетнам през 1902 година, минава през сърцето на оживените квартали в Стария квартал на Ханой. Ежедневието на локалните през последните години се трансформира в една от най-емблематичните туристически атракции в града.





Виетнамските управляващи от години са загрижени за протичащото се на " Тран Фу ", по която влаковете минават безусловно на сантиметри от домовете на хората. От 90-те години насам, когато страната стартира да се радва на туристически взрив, хиляди туристи избират така наречен Улица на влаковете, като своя първа дестинация в Ханой.



Улицата е толкоз тясна в някои сектори, че локалните поданици би трябвало да прибират персоналните си движимости, велосипедите, прането и децата си, преди влакът да премине. Те постоянно седят умерено на релсите, хапват и пият чай. С местата за сядане навън, ситуирани в рискова непосредственост до релсите, кафенетата всяка година притеглят доста гости, решени да създадат страхотни фотоси за обществените мрежи.



Атракцията се радва на толкоз огромен интерес в Инстаграм, че преди години управляващите са принудени да трансформират маршрута на влака, защото на релсите всекидневно се струпват прекалено много хора. Има редица случаи на произшествия с туристи, които обичат рисковите прекарвания.





Ако желаете да видите от близко преминаващите около вас влакове, най-подходящото време за посещаване не е през уикенда. Това е най-натовареният интервал за разглеждане на дребните улички в Ханой, само че също по този начин ви дава най-хубавия късмет да видите голям брой влакове за малко време и да се насладите на забавно прекарване.





Снимки: БГНЕС, списък


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР