Уликите, открити в автомобила на стрелеца от трамвая в Утрехт,

...
Уликите, открити в автомобила на стрелеца от трамвая в Утрехт,
Коментари Харесай

Утрехт: Стрелецът вероятно е терорист

Уликите, открити в автомобила на стрелеца от трамвая в Утрехт, демонстрират, че той фактически може да бъде считан за терорист, заяви Associated Press, като се базира на холандската прокуратура.

В публикуваното изказване на прокуратурата се показва, че следователите са разкрили в колата на турчина Гьокмен Танъш записка, наличието на която разрешава да се допусне, че нападението е терористичен акт. Отбелязано е, че наред с това прокуратурата продължава да изследва и други версии за случая.

Посочено е още, че следователите към този момент не са намерили доказателства в поддръжка на това, че основният обвинен Танъш е познавал персонално някоя от жертвите. На 18 март той откри пукотевица в трамвай в Утрехт, починаха трима души, няколко други бяха ранени.

Танъш е открит от камерите за видеонаблюдение. Турският в. “Хюрриет “ заяви, че по-рано той е взел участие в бойни дейности в Чечня. Освен това преди няколко години е бил задържан поради участие в Ислямска страна. Има и още двама арестувани с съмнение за съучастничество в атентата от понеделник.

Нивото на терористичната опасност в провинция Утрехт бе нараснало до оптималното, ускориха се ограниченията за сигурност по летищата и основните инфраструктурни обекти в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР