Укриващият се в Дубай Васил Божков публикува в сряда сутринта

...
Укриващият се в Дубай Васил Божков публикува в сряда сутринта
Коментари Харесай

Телефонната палата на Васил Божков е запорирана заради приходите на несъществуващ музей

Укриващият се в Дубай Васил Божков разгласява в сряда сутринта постановлението, с което е запорирана постройката на Телефонната палата в София. Той твърди, че възбраната е наложена поради невнесен Данък добавена стойност "от възможните бъдещи доходи от продажба на билети от към момента несъществуващия и към този момент запориран музей ".
Божков разгласява във Facebook фрагменти от постановлението за запор, което е наложено от държавен правосъден реализатор по искане на Националната организация по приходите. От оповестените елементи на разпореждане не излиза наяве за какво тъкмо е наложена забрана върху постройката.
Национална агенция за приходите претендира за взимане от 135 000 лв., от което главницата е 115 000 лв.. Има лихви за просрочие в размер на 20 000 лв.. Странното в тази ситуация е, че билетите за музеи са освободени от Данък добавена стойност.
Васил Божков купи парцела от БТК, с цел да го трансформира в музей за сбирката си, която преди три месеца също бе конфискувана от управляващите.
"През последните месеци "паметливият " Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, Национална агенция за приходите и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. Влади може и да не помни, само че документите, доказателствата и очевидците остават. Днес ще дам образец със запориране на имущество, което трябваше да бъде превърнато в национална горделивост ", написа Божков и разгласява фрагментите от постановлението.
Във вторник Божков разгласи, че един ритон от конфискуваната му антична сбирка е разгласен за продажба на свободния пазар. Той разгласява документ, в който се разказва конфискуваната от спецпрокуратурата антика.
Засега управляващите не са дали безапелационни доказателства, че ритонът не е разгласен за продажба. Пред БНР шефката на Националния исторически музей доцент Бони Петрунова разяснява, че не знае дали ритонът е в музея, където се съхраняват останалите артефакти на Божков. Прокуратурата отхвърля да разяснява обвиняванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР