Укрепването на военния потенциал на НАТО в близост до границите

...
Укрепването на военния потенциал на НАТО в близост до границите
Коментари Харесай

Командващият Южния военен окръг обяви основните заплахи за Русия

Укрепването на военния капацитет на НАТО наоколо до границите на Русия и опцията за изостряне на спора в Донбас са измежду главните закани за сигурността в южната част на страната . Това разгласи командващият Южния боен окръг на Русия армейски военачалник Александър Дворников.

" Заплахи за военната сигурност на Руската федерация в зоната на отговорност на окръга остават повишаването на военния капацитет на НАТО наоколо до границите на Русия, конфликтите в Сирия, опцията за ескалация на въоръжения спор в Украйна и Закавказието ", посочи той в изявление за в. " Красная звезда ".
 Русия и Украйна се упрекват взаимно, откакто примирието в Донбас пропадна
Русия и Украйна се упрекват взаимно, откакто примирието в Донбас пропадна

" Всички начинания на украинската страна бяха отхвърлени от Руската федерация под измислени предлози "

Командирът означи, че заради това основните старания били съсредоточени към поддържане на бойната и мобилизационна подготвеност на войските на Южния боен окръг на равнище, което да подсигурява надеждна отбрана на държавните ползи и сигурността на района.

Дворников добави, че бойният капацитет на окръга е и преди е бил величествен, само че в този момент се е нараснал видимо с помощта на образуването на военни елементи и съединения, а делът на най-новите и осъвременени мостри въоръжение и техника бил 71 %.
 Русия поддържа високо напрежение към Украйна, до момента в който чака идващия ход на Байдън
Русия поддържа високо напрежение към Украйна, до момента в който чака идващия ход на Байдън

Сравни рецесията в Украйна с най-опасния миг от Студената война

Вчера Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви, че командният транспортен съд " Донбас " на украинските военноморски сили се е движил към Керченския пролив и не изпълнявал условията за смяна на курса. По-късно той се върнал. Руската спецслужба назова случая провокация и настоя, че дейностите на екипажа застрашавали сигурността на корабоплаването. Разговорът сред президентите на Съединени американски щати и Украйна Джо Байдън и Володимир Зеленски съответства с опита на кораба да влезе в пролива. Донбас промени маршрута по същото време, когато стана известно за приключването на договарянията. Всичко това са изказвания на руснаците.

Това не е първият случай с украински моряци в Керченския пролив. През ноември 2018 година три кораба на Военноморски сили на Украйна навлязоха от Черно море към пролива. Те бяха арестувани дружно с екипажа. През септември 2019 година военните бяха трансферирани в Киев в границите на споразуменията за по едно и също време освобождение на арестувани и наказани лица, корабите бяха върнати на украинската страна през ноември.
 Генщабът на Русия предизвести Украйна за подготвеност да пресече провокациите в Донбас
Генщабът на Русия предизвести Украйна за подготвеност да пресече провокациите в Донбас

Информацията за подготвяща се инвазия на Русия в Украйна била лъжа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР