Украйна заяви, че вчера е нанесла успешен удар по руско

...
Украйна заяви, че вчера е нанесла успешен удар по руско
Коментари Харесай

Украйна заяви, че е нанесла удар по руско военно летище в Крим

Украйна съобщи, че през вчерашния ден е нанесла сполучлив удар по съветско военно летище в Джанкой на анексирания от Русия през 2014 година полуостров Крим, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Успешната интервенция на украинските въоръжени сили против военното летище в Джанкой " е включвала " заличаване или нанасяне на съществени повреди " на пускови установки на системата С-400, радарно съоръжение и център за надзор на противовъздушната защита, заяви украинското военно разузнаване (ГУР) в " Телеграм ".

Москва до момента не е направила формален коментар, само че военни блогъри и съветски медии оповестиха през вчерашния ден за украински удар в нощта против сряда по съветската военна база в Джанкой в Крим.

Предполагаеми видеозаписи от офанзивата, оповестени в обществените мрежи, демонстрират мощни детонации измежду нощ.

Според канала " Рибар " в " Телеграм ", който е непосредствен до съветската войска и е следван от повече от един милион души, 12 тактически ракети АТАКМС, доставени на Киев от Съединени американски щати, може да са поразили тази цел, повреждайки съоръжение и постройка.

Украинското военно разузнаване е известно с дръзките си офанзиви надълбоко в Русия и на територии, окупирани от съветската войска.

Според украински чиновници сходни прецизни удари са най-ефективният метод Киев да нанесе обилни вреди на Русия, чиито сили са доста по-многобройни и превъзхождат украинската войска, в миг, когато западната помощ за Украйна е намаляла, показва Агенция Франс Прес.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР