Украйна взе решение, което може да доведе до търсения пробив

...
Украйна взе решение, което може да доведе до търсения пробив
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Украйна жертва бъдещето си. За да прогони Русия днес

Украйна взе решение, което може да докара до търсения пробив на съветските отбранителни линии. Съединени американски щати склониха да ѝ изпратят клъстърни муниции DPICM.

При взривяването си те освен нанасят големи провали върху вражеските войски, само че и оставят след себе си неактивирани бомби, подготвени да се взривят в бъдеще при най-малкия контакт с нищо неподозиращ противник. Клъстърните снаряди могат да принудят руснаците да обездлюдят част от окопите си и

Проблемът е, че срокът на деяние на " спящите " снаряди е десетилетия. Дори Украйна да си върне изгубените южни и източни територии, в тях ще останат зони, които ще бъдат рискови за гражданското население. Над 100 страни са страни по Конвецията срещу клъстърните муниции (САЩ, Украйна и Русия не са я ратифицирали). Поради напън от групи за правата на индивида като " Хюман райтс уоч " Вашингтон месеци наред отхвърляше от моралби подбуди да достави DPICM на Киев.

If you want a free, safe, and secure tomorrow, don’t use munitions today.

???? Listen to @astrehlein’s Daily Brief:
— Human Rights Watch (@hrw)

Украинците осъзват, че жертват своето бъдеще - почтени цивилни съвсем несъмнено ще загинат нещастно поради клъстърните муниции, които през днешния ден биха помогнали доста на Украйна.

Тяхната значителност се показва точно в характера на актуалните военни дейности. За разлика от края на 2022 година фронтът е доста по-стеснен и украинците не могат да разчитат на отличителната си дарба, която се оказа решаваща за триумфа на контраофанзивата в Харковска област: подвижността на войските. От началото на 2023 година се води релативно статично взаимно бомбардиране без особени разбърквания на фронтовите линии в едната или в другата посока. 

Цар не е бронираната машина на пехотата, а артилерията. Езикът ѝ са снарядите. Колкото по-унищожителни, толкоз по-добре.

Свободата оправдава средствата.
Двама натовски генерали - две радикално разнообразни визии за Европа
На 6 и 7 юли Володимир Зеленски посети 4 членки на НАТО - България, Чехия, Словакия и Турция. Целта бе ясна: да събере поддръжка за участието на Украйна в алианса, единствено няколко дни преди срещата на върха във Вилнюс. Президентът не се самозалъгва, приемането в блока може да се реализира едвам след края на войната.

Но декларацията за самобитно авансово утвърждение, каквато одобри българският парламент, е значим източник на поддръжка в борбата на украинците за суверенитет и устрема им да подсигуряват сигурността си в дълготраен проект.

По време на обиколката си Зеленски се срещна с двама някогашни генерали от НАТО, които през днешния ден са президенти - българския държавен глава Румен Радев и чешкия водач Петр Павел.

Разговорът на украинеца с двамата му сътрудници разкри радикално разнообразни визии за Европа.

Единият държавен глава разгласи, че е срещу изпращането на оръжие на Украйна и призова Зеленски да не приказва за " победа ", а за " мир ", тъй като " рискът от радиоактивно замърсяване (на Запорожката АЕЦ) пораства " (забележете, без да бъде споменат под чий надзор е електроцентралата). 

Другият държавен глава оповести, че страната му ще оказва помощ на Украйна освен след войната, само че и в този момент - до момента в който бомбардировките не престават.

" Подкрепата на Украйна постоянно ще бъде наша цел. Искаме Украйна да победи и всички ние да спечелим. Искаме да запазим полезностите, на които  е построено нашето общество ", акцентира Петр Павел.

Двама натовски генерали - две радикално разнообразни визии за Европа. 
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава политологът Геворг Мирзаян. При посещение в предаването " Место встречи " той най-накрая разкри пред съветското общество за какво Полша по този начин и не завладява Западна Украйна - опасност, която прокремълски говорители безспирно повтарят от началото на войната.

" Няма да има навлизане на полски войски в Украйна под полското знаме, до момента в който украинският режим не стартира да се разпада. Тогава поляците ще завладяват западните територии. Поради една елементарна причина - скоро ще има избори в Полша. Можете ли да си визиите лицето на Качински, в случай че полските колонии в Украйна бъдат разгромени и под формалното полско знаме бъдат прибрани вкъщи огромен брой ковчези? "

Тезата е посрещната с съмнение от един от гостите, който отсича: " Те (поляците) няма да се бият ".

" А кой ще ги пита? ", отвръща Мирзаян с въпрос.

И получава отговор:

" Още през март бе създаден проект, според който тези (полските) сили щяха да пазят нуклеарните уреди ".

Включва се и водещият, който пита Мирзаян за какво това не се е случило още.

" Защото ще ги ударим и последствията за полските управляващи ще бъдат пагубни ".

Russian propagandists dream of Polish troops entering the territory of Ukraine and annexing part of it.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Правилно разбрахте - Полша не е окупирала украински нуклеарни уреди, тъй като Русия ги " пази ".

" Сребърен орден " поделят водещият Владимир Соловьов (ВС) и водачът на сепаратисткото формирование ДНР Денис Пушилин (ДП). Те са извънредно впечатлени от " взрива " на имотния пазар... в Мариупол.

Водоснабдителна система: Знаеш ли какво доста ме удиви? Удиви ме, че в този момент хора изцяло съществено ми приказват: " Знаеш ли, че сега има взрив на покупките на жилища? " Като запитвам къде, дават отговор ми: " В Мариупол ". Изкупуват за всеки случай, но вдигат цените ".

Директива за птиците: Ще ви изненадам Владимир Рудолфович, в Донецк също има " взрив " на покупките и в даването под наеми. И в Макеевка, в това число и в градове, които не бяха, да кажем, на първите страници - в Енакиево, има дефицит на жилища на всички места. Първо, хората се завръщат, второ - в този момент има мъже, както и техните фамилии, които са на фронта. Те получават положителни заплати, като това им разрешава да купуват и да подобряват условията си на живот. Също по този начин - има доста държавни чиновници, които са се преместили на тази територия. Затова сега е мъчно да си наемеш апартамент в Донецк. А пък да си купиш в зона под обстрел, цените там са необясними. Затова един от въпросите, които бяха обсъждани на среща с Владимир Путин, в този момент и с Марат Хуснулин (вицепремиер на Русия) - все по-активно се опитваме да отделим земи за градеж на нови жилища (...) Благодарение на решението на президента имаме опция да предложим ипотеки от по 2 %, което е доста добре, това е преференциална ипотека, от нея доста хора могат да се възползват ".

Russian propagandist Solovyev and so-called head of " DPR " Pushilin discuss the " real estate boom " in Mariupol and other Ukrainian cities Russia " liberated " to the ground.

Their cynicism is unbelievable.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
" Златният медалист " тази седмица е българският " иподякон " Атанас Стефанов. При прекосяването на кортежа на Зеленски от Летище София към Министерски съвет псевдоотчето анатемоса украинския държавен глава. И то два пъти. После изясни дейностите си във видео:



Повече за приключенията на " иподякон " Атанас Стефанов може да прочетете в долния линк.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР