На живо: „Старши“ руски военноморски офицери са убити при атака на щаб в Крим, казва Украйна

...
Украйна в събота съобщи, че десетки хора, включително висши командири
Коментари Харесай

Украйна в събота съобщи, че десетки хора, включително "висши командири на руския флот", са загинали или са били ранени, когато е организирала ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Москва в пристанищния град Севастопол в Крим предния ден. Следете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

10:10 сутринта: Украйна казва, че „старши“ руски военноморски офицери са убити при нападение срещу щаб

Украйна в събота каза, че десетки хора, включително „висши командири на руския флот“, са загинали или са били ранени, когато е организирала ракетна атака в щаба на Черноморския флот на Москва в пристанищния град Севастопол в Крим предния ден.

„Подробностите за атаката ще бъдат разкрити възможно най-скоро и резултатът е десетки мъртви и ранени обитатели, включително висши командири на флота“, каза украинската армия, добавяйки, че ударът е нанесен, когато „среща на руснаците ръководството на флота" се провеждаше.

9:43 сутринта: „Опасност" от ново украинско нападение в Севастопол, казва назначеният от Русия губернатор 

Установеният от Русия ръководител на Севастопол в анексирания Крим предупреди за възможно нова украинска ракетна атака в събота, ден след като Киев удари щаба на Черноморския флот на Русия в града.

"Внимание! Ракетна опасност!" Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев каза в Telegram. „Затворете правилно прозорците си и стойте далеч от тях“, каза той, като помоли пътуващите да излязат от колите и обществения транспорт и да потърсят подслон на безопасно място.

„Затворете добре прозорците си и стойте далеч от тях“, каза той, като помоли пътуващите да излязат от колите и обществения транспорт и да потърсят подслон на безопасно място.

Но малко след това той каза, че „опасността е отминала“ .

Киев удари руския военноморски щаб в петък, предизвиквайки огромен пожар и оставяйки поне един руски военнослужещ в неизвестност.

Ключови събития от петък, 22 септември:

Канада ще даде допълнително C 650 милиона долара (482 милиона долара) военна помощ за Украйна през следващите три години, каза министър-председателят Джъстин Трюдо пред канадския парламент в петък по време на посещение на украинския президент Володимир Зеленски.

Украйна нанесе ракетен удар в петък по централата на Руският Черноморски флот, каза руски официален представител. Установеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев не даде никакви подробности, като каза само, че службите за спешна помощ са били изпратени на мястото на удара и че няма информация за жертви. Украйна не пое веднага отговорност за нападението.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР