Украйна трябва да бъде сигурна, че може да отблъсква нападение.

...
Украйна трябва да бъде сигурна, че може да отблъсква нападение.
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Срещата на Байдън с Б-9 е повратна за Европа, Вишеградската четворка вече няма да е звездата

Украйна би трябвало да бъде сигурна, че може да отблъсква нахлуване. Украйна се брани и даването на оръжия и боеприпос е нужда, тъй като нейната цел да си върне териториална целокупност. Това разяснява в студиото на Би Ти Ви някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова. 

Според нея отдръпването на Русия от контракта New START ще бъде в ущърб на ваимните известия за нуклеарните арсенали, които евентуално ще пострадат, като се изключи че няма да се организират инспекции. Това ще е една явна вреда – тъй като нито една от двете страни няма да знае какво се случва с нуклеарния боеприпас на другата страна, уточни някогашният ни дипломат в Съединени американски щати.  

Поптодорова посочи, че спорът се движи по линията на изтощение. И счита, че се обрисува като продължителна война. Пресата към Украйна няма да спре даже в случай че бъде прекратен спора – посредством хакерски атаки, проксита прочие, до момента в който не се вземат доста катерочини ограничения Русия да се събере в своите граници, счита дипломатът. 

Що се отнася до намесата на Израел във войната – всеки тип въоръжена поддръжка за Украйна способства за нейната боеспособност. Поптодорова счита обаче, че макар демонстрираните доста близки връзки сред Мусква и Пекин, Китай няма политически да се разгласи в поддръжка на Русия.

Елена Поптодорова разяснява днешната среща на Джо Байдън с водачите на Букурещката девятка (нейни членки са България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Укгария, Чехия - бел.ред.).

Срещата на Джо Байдън с водачите на Б-9 е повратна среща. Б-9 породи след анексията на Крим. Тя беше леко ниглежирана, до момента в който Франция и Германия държеше монопола в Европейски Съюз. Но в този момент динамичността се измества на Изток. Тези 9 страни бяха същите, които предупреждаваха за опасността, която съставлява Русия. Вишеградската група не е към този момент тази звезда, каквато беше. Звездата в този момент идва при нас, акцентира Поптодорова. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР