Украйна трудно би преживяла отделянето на части от територията ѝ,

...
Украйна трудно би преживяла отделянето на части от територията ѝ,
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Русия губи стратегически - приятели и пазари, а НАТО се възражда

Украйна мъчно би претърпяла отделянето на части от територията ѝ, счита някогашният външен министър Ивайло Калфин. По думите му, във всяка обстановка може да се откри компромис, макар че спорът е стигнал доста напред. " Военните дейности ще се прекратят при единодушие или когато едната от страните претърпи проваляне.

Втората алтернатива става все по-актуална. Не виждам сигнали от Русия за преустановяване на военните дейности. Това, което се договаряше за филантропични коридори, не се изпълняваше. Силно се колебая до каква степен откровено е желанието на Русия да стигне до единодушие на този стадий ", изясни Калфин пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че е сюрпризиран от държанието на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която съгласно него стартира да си изпуска нервите и не показва добре страната си.

" С Русия имаме учредения да имаме близки връзки, само че експанзията в Украйна няма по какъв начин да бъде подкрепена от обществото. В България има доста необятна изненада от това, което се случва до границата ни и това не се вписва в визията, която доста от нас имаха за Русия ", акцентира Калфин.

Той разяснява и въпросът за възможното изпращане на оръжия в Украйна от наша страна, като уточни, че не става въпрос за боязън от Русия, само че България не желае да бъде най-острата в този спор. " Ракетите имат отбранителни функционалности в България.

За да се съгласим да ги преместим, тези отбранителни функционалности би трябвало да бъдат поети от някой различен, а такава опция няма. Няма по какъв начин на следващия ден C-300 да бъдат натоварени на камиони за Украйна. Не може да става дума за пренасяне на средства от националната защита ", безапелационен бе Калфин. Калфин е на мнение, че Русия губи стратегически - другари и пазари, а НАТО се възражда.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР