Украйна трескаво търси изтребители срещу инвазията на Русия и пилотите

...
Украйна трескаво търси изтребители срещу инвазията на Русия и пилотите
Коментари Харесай

Румъния дава модернизираните си самолети МиГ на Украйна


Украйна трескаво търси изтребители против нашествието на Русия и водачите й безусловно се молят за повече самолети. Новините от Румъния биха могли да обезпечат отчасти решение, въпреки и може би не идеално, за недостига от бойни самолети в Украйна.

Румъния разгласи през днешния ден, че ще спре целия си флот МиГ-21 LanceR след редица произшествия, последната на 2 март, и ще се концентрира върху употребата на възходящия си флот от F-16, 17 от които са версии AM/BM, купени от Португалия. Освен това има още 36 F-16 от непотребните норвежки ресурси. Румъния разполага с почти 27 МиГ-21 в употреба, като 19 са LanceR-C, а останалите са LanceR-B. Общо 111 румънски МиГ-21 бяха осъвременени до конфигурации LanceR, макар че моделът C, който се концентрира върху превъзходството във въздуха, е най-напредналият. Очаква се, осъвременените МИГ-ве да бъдат дадени на Украйна.

Някои от тези самолети са минали през дълбоки модернизации, оборудвани са със западни радари, авионика, електронни средства за противопоставяне, екрани и други. Въпреки че може да наподобяват доста непретенциозни, те са лесни за поддръжка и може да обезпечи висока скорост на политане. Тези самолети са съчетани с изобретателни тактики, които акцентират техните позитивни качества (малкия им размер) и минимизират минусите им. Тези тактики постоянно могат да включват съчетанието на дребните МиГ с по-мощни и по-големи изтребители. Добавете електронната война и имате забележителна смъртоносна дарба. Изцяло осъвремененият МиГ-21 може да се трансформира в ефикасно оръжие в една военна зона.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР