Украйна се класира по изключително драматичен начин за финал в

...
Украйна се класира по изключително драматичен начин за финал в
Коментари Харесай

Драма с Украйна и полски рецитал

Украйна се класира по извънредно трагичен метод за край в плейофите. Те дават място на Европейско състезание, което ще се организира в Германия това лято. Играчите в жълто и синьо направиха доста късен поврат, с цел да победят с 2:1 при гостуването си на Босна и Херцеговина в Зеница.

Домакините поведоха в 56-ата минута с автогол на Микола Матвиенко, само че в 85-ата Роман Йеремчук изравни, а в 88-ата звездата на Жирона Артьом Довбик разплака множеството почитатели по трибуните. Така Украйна ще е в директна борба за място на Евро 2024 против Исландия.

Исландците изиграха огромен мач и победиха при гостуването си на Израел с 4:1. Еран Захави откри за домакините в 31-ата минута, а след това Алберт Гудмундсон (39′), Арнур Траустасон (42′) и още два гола на Гудмундсон (83′ и 87′) донесоха триумфа на гостите. Помогнаха още червен карто на Рой Ревиво и изпусната дузпа от Захави.

 

A post shared by Jakub Piotrowski (@kasztiii)

Полша се класира изрично на край след домакинска победа с 5:1 над новобранеца Естония. Лидерът на Лудогорец Якуб Пьотровски направи огромен мач с гол и асистенция. Точни бяха още Премишлав Франковски, Пьотр Зиелински, Себастиан Шимански плюс автогол на Карол Мец. За Естония при резултат 0:5 се разписа Мартин Веткал. Поляците ще са в директна борба за Евро 2024 против Уелс в Кардиф.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР