Украйна се е отказала от някои от собствените си предложения,

...
Украйна се е отказала от някои от собствените си предложения,
Коментари Харесай

Драма за преговорите: Лавров и Кулеба си разменят обвинения

Украйна се е отказала от някои от личните си оферти, направени на мирните договаряния в Истанбул на 29 март. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров. Според Лавров Вашингтон подтиква Киев към продължение на бойните дейности.

Сергей Лавров заяви, че през вчерашния ден украинската страна е показала в преговорната група нов план на спокойно съглашение. 

„ Налице е оттегляне от най-важните положения, закрепени на срещата в Истанбул на 29 март. При това закрепени в документ, под които стои подписът на ръководителя на украинската делегация Давид Арахамия. “

Лавров напомни, че в първичния план на съглашение препоръчаните от Киев гаранции за сигурност не обгръщат Крим и Донбас.

В новия план тази съответна констатация отсъства. Вместо това се предлага казусът да бъде разискван на среща сред президентите на Русия и Украйна.

„ Със сигурност на идващия стадий украинската страна ще изиска евакуиране на съветските войски и ще сложи нови предварителни условия. Тази план е явен и той е недопустим. “

Освен това, акцентира Лавров, Украйна се е отказала от предлагането си да съгласува всички военните учения с присъединяване на задгранични контингенти на своя територия с бъдещи страни-гаранти, измежду които и Русия. В новия план се приказва за единодушието на множеството страни-гаранти, като не загатва Русия.

Лавров показа изтеглянето на съветските войски от регионите на Киев и Чернигов като жест на благосклонност, на който Украйна дала отговор с провокацията в Буча.

Той заподозря Киев в опит за отсрочване на договарянията, съобщи БНР.

„ Киевският режим се управлява от Вашингтон и неговите съдружници, които подтикват президента Зеленски към продължение на бойните дейности. “

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба обвини Сергей Лавров, че е " съизвършител в закононарушения ", осъществени от съветската войска от началото на войната в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Фактът, че (Лавров) оправдава бомбардировките на болница в Мариупол и военните закононарушения, осъществени в Буча и други градове и села в Украйна го прави съизвършител в тези закононарушения ", съобщи Кулеба на конференция след среща с външните министри на страните от НАТО в Брюксел.

" Всеки коментар, който (Лавров) прави, има за цел да разстрои договарянията, да ги блокира и те да не продължат ", добави Кулеба, визирайки договарянията сред Русия и Украйна под егидата на Турция, като в същото време подсигурява, че е " подготвен да се срещне с него " още веднъж.

" Ако става въпрос за мир в Украйна и прекъсване на убийствата, тогава съм подготвен да се срещна с всеки ", сподели украинският външен министър и добави: " За да избегнем още една Буча, би трябвало да поговорим и да забележим по какъв начин можем да сложим завършек на тази война. "

Украйна би трябвало да получи оръжие „ в този момент “ или „ ще бъде прекомерно късно “, съобщи Кулеба пред външните министри от НАТО.

Всички вести от категория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР