Украйна също използва такъв тип боеприпаси (касетъчни боеприпаси – бел.

...
Украйна също използва такъв тип боеприпаси (касетъчни боеприпаси – бел.
Коментари Харесай

Военен експерт: И Русия, и Украйна вече използват касетъчни боеприпаси

Украйна също употребява подобен вид муниции (касетъчни муниции – бел. ред.). Нормално е когато ти липсват снаряди за гаубици и артилерия. Един от причините за даване на касетъчни боеприпаси на Украйна е, че няма задоволително снаряди и, че складовете за оръжия в Европа и Съединени американски щати към този момент са съвсем празни.

Това разяснява в студиото на  Euronews Bulgaria военният специалист Руслан Трад.

Те имат извънредно тежък снаряд. Най-голямата рецензия е, че както и да бъдат употребявани тези снаряди не избухват незабавно. Това е повода да бъдат забранявани, тъй като резултатът им е в следствие.

 
Това значи, че дете, когато отиде в полето, един подобен снаряд след няколко дни може да избухне в лицето му. Но, когато няма задоволително муниции на терен се употребяват и такива.
Налага се украинската войска да употребява все повече сили против съветските позиции, защото те са доста добре окопани сега. Следим, че те изграждат окопи още от миналата есен в Запорожка и Херсонска област. Говорим за защитни линии на няколко равнища. Руската войска се е готвела за нещо сходно. И е имало защитни линии даже на съветска територия. Има такива в Белгородска област, Краснодарск. Руската армия има сполучлива история на сполучлива отбрана на фронтова линия, по тази причина има такива искания на Зеленски за авиация и още оръжия, тъй като им би трябвало повече сила.

 
България дава не малко оръжия на Украйна, има и нови колета от юли месец. Тогава дадохме предимно снаряди. Противотанкови снаряди. Освен това ги доставяме с уреди за нощно виждане и други неща.
Мисля, че българската армия използва същите гаубици каквито използва и украинската, тъй че може да се дават и такива. Това не е изненада. Франция да вземем за пример желае бързи резултати, неуверена е реакцията им по отношение на войната, а България оказва помощ на Украйна още от първия ден на войната.

Логично бе след промяната на политическата конюнктура у нас Зеленски да дойде. Колкото и да е къса неговата аудиенция, би трябвало да се има поради, че са се водили разговори и преди самото посещеие в това число и в самолета в който е пътувал към България. Там са говорили с политици, български такива, които са пътували с него.

Подобни изказвания като това на Има Такъв Народ за предоставяне на системите ни за противовъздушна защита и визиране къде са какъв брой са, не са положителни нито за НАТО, нито за съседите ни, нито пред света.

 
Бих могъл да употребявам цветущи думи за срещата сред Радев и Зеленски. Президентът ни беше доста слаб, беше ме позор мен персонално. Позицията на Зеленски беше доста мощна и съгласно мен този диалог ще има последствия и отвън България.
Министерството на защитата на Русия сега окрупнява останките от Вагнер, в Сирия има доста силно присъствие на Вагнер и има търкания към този момент с съветските бойци от националната войска. Не знаем дали ядосани членове на Вагнер няма да провокират действия против съветските бойци скоро.

Вижте цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР