Украйна приветства коментара на руския лидер Владимир Путин, че е

...
Украйна приветства коментара на руския лидер Владимир Путин, че е
Коментари Харесай

Украйна приветства коментара на Путин за мироопазващи сили на ООН в Донбас

Украйна приветства коментара на съветския водач Владимир Путин, че е отворен за разполагане на миротворци на Организация на обединените нации в следените от сепаратистите региони в Източна Украйна, само че съветски бойци не би трябвало да вземат участие в такава интервенция, осведоми Ройтерс.

Путин съобщи пред немския канцлер Ангела Меркел в понеделник, че мироопазващи сили на Организация на обединените нации могат да бъдат ситуирани освен на фронта в Донбас, само че и на други места , където работят наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

 Меркел и Макрон приканват Путин и Порошенко за помирение в Украйна
Меркел и Макрон приканват Путин и Порошенко за помирение в Украйна

Притеснени са, че няма усъвършенстване и следят деликатно ситуацията

Константин Елисеев, съветникът на украинския президент Петро Порошенко по външнополитическите въпроси, съобщи, че мненията на Путин са добър знак, само че " дяволът е в детайлите ".

Според мен щом разположим миротворци на Организация на обединените нации можем да приказваме за действителен позитивен пробив в областта на политическото споразумяване на обстановката в Донбас, добави той.

" Русия, която е част от спора, не би трябвало да взема присъединяване в бъдещи мироопазващи интервенции на Организация на обединените нации. Вярваме, че тази мироопазваща интервенция на Организация на обединените нации би трябвало да бъде ситуирана по цялата окупирана територия на Донбас, в това число и по неконтролираната част на украинско-руската граница ", посочи Елисеев.

В понеделник външният министър на Германия Зигмар Габриел съобщи, че глобите против Русия последователно би трябвало да бъдат анулирани, в случай че съглашението за прекъсване на огъня бъде приложено.

Но съветникът на Порошенко отговори, че глобите би трябвало да останат в действие, до момента в който мирното съглашение от Минск не бъде изцяло приложено.

" Заради това желаеме всички немски политици да бъдат деликатни и да не спекулират, да не вършат никакви безотговорни изказвания, които освен не стопират експанзията, само че и противоположното, подтикват и стимулират нападателната страна ", прикани Елисеев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР