Украйна пренаписа историята си. И изчегърта паметника на императрица Екатерина

...
Украйна пренаписа историята си. И изчегърта паметника на императрица Екатерина
Коментари Харесай

Украйна пренаписа историята. Изчегърта император

Украйна пренаписа историята си. И изчегърта паметника на императрица Екатерина I. Заедно с нейния паметник бе демонтират и този на Суворов. Това се случи в Одеса тази нощ, оповестиха локалните медии. Демонтираните статуи ще се пазят в Одеския народен живописен музей, оповестиха от градския съвет.

Решението за разглобяване на паметниците на създателите на града (Екатерина II, Йосиф Дерибас, Платон Зубов, Франц дьо Волан и Григорий Потьомкин) и на пълководеца Александър Суворов бе взето от градския съвет на 30 ноември.
-->
Паметникът на създателите на Одеса е съборен за повторно в историята.

Първоначално монументът е открит през 1900 година, по времето на Руската империя. През 1920 година композицията е разрушена от болшевиките. Възстановен е към този момент в самостоятелна Украйна през 2007 година с решение на Одеския градски съвет. Проектът е спонсориран и поръчан за реорганизация от Руслан Тарпан, народен представител от Одеския градски съвет.

Украинските медии означават, че в международната история няма доста образци, когато еднакъв монумент е разрушаван два пъти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР