Украйна отзова посланика си в Беларус за консултации във връзка

...
Украйна отзова посланика си в Беларус за консултации във връзка
Коментари Харесай

Натиснаха Лукашенко за нови избори

Украйна отзова посланика си в Беларус за съвещания във връзка със събитията след президентските избори. Това заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от ТАСС.

" За пръв път в историята прибягваме до сходна стъпка в връзките с Беларус и вършим това само поради неприемливите дейности на Минск "., се споделя в украинската публична позиция.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко даде обещание нови президентски избори, заяви РИА Новости. Те обаче ще се проведат едвам след промени в Конституцията, разясни президентът.

" Трябва да приемем нова Конституция. Вие би трябвало да я приемете на референдум , тъй като предходната Конституция приехме с референдум, а съгласно новата Конституция да се организират, в случай че желаете, избори и за парламент, и за президент, и за локални управляващи ", съобщи той по телевизия " Беларус-24 ".

Същевременно беларуската Централна изборна комисия зави, че няма учредения президентските избори да бъдат приети за недействителни. Заключението е оповестено на уеб страницата на беларуската ЦИК в отговор на постъпилите тъжби и претенции за наново броене на гласовете.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък сподели, че обстановката в Беларус е ужасна и Съединени американски щати деликатно наблюдават протичащото се там, съобщи Ройтерс.

Междувременно външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб разгласи, че " Обединеното кралство не приема резултатите от президентските избори в Беларус ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР