Украйна официално ни поиска с нота оръжие – гаубици, тежки

...
Украйна официално ни поиска с нота оръжие – гаубици, тежки
Коментари Харесай

Украйна официално ни поиска оръжие. Какво ще отговорим?

Украйна публично ни изиска с нота оръжие – гаубици, тежки миномети от 120 мм, залпови системи. Това заяви посланикът на Украйна Виталий Москаленко в изявление за бТВ. Той е изпратил в петък публично писмо във Външно министерство, с цел да призове страната ни да даде на неговата остарялото си съветско въоръжение. Ситуацията се промени, към този момент имаме потребност освен от ремонт на бойна техника, само че и от оръжие на бойното поле, сподели Москаленко.

До дни гой ще изпрати публични писма с настояването на Украйна до министерството на защитата и до Министерски съвет, ще написа и на партийните централи.

80 танка ще бъдат ремонтирани в България, сподели още Виталий Москаленко.

Украинският дипломат разяснява и преместването на бежанците у нас: " Българският народ прояви изключителна емпатия и доста положително отношение към украинските бежанци, десетки хиляди дами и деца, по тази причина ние сме доста признателни на другарска България. ", сподели дипломатът.

Той съобщи, че държавното управление и вицепремиерът Калина Константинова са се справили със задачата за преселването на бягащите от войната. 

Москаленко съобщи, че бързо се дава краткотрайна протекция на бежанците, а проблемите, свързани с огромните опашки, които видяхме при настаняването в буферни зони, са естествени в тази обстановка. 

Според него има повече проблем с детските градини. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР