Украйна няма да позволи на Русия да си присвои победата

...
Украйна няма да позволи на Русия да си присвои победата
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна няма да позволи на Русия да си присвои победата над нацизма

Украйна няма да разреши на Русия да си присвои успеха над нацизма през 1945 година, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, в деня, в който Русия тържествено чества успеха във Втората международна война.

" Горди сме с нашите прародители, които дружно с други нации в границите на антихитлеристката коалиция, победиха нацизма. Няма да оставим никого да анексира тази победа, да си я присвои ", съобщи Зеленски във видео обръщение, в което върви по централния киевски бул. Хрешчатик.

View this post on Instagram

" Нашият зложелател се надяваше да се откажем да честваме 9 май и успеха над нацистите, по този начин думата денацификация да получи късмет ", добави Зеленски.

" Денацификацията " на Украйна е главният мотив, изтъкван от съветския президент Владимир Путин за оправдаване на нашествието в Украйна на 24 февруари, отбелязва Франс прес.

" Милиони украинци се сражаваха против нацизма (…), прогониха нацистите от Луганск, прогониха нацистите от Донецк, освободиха от окупаторите Херсон, Мелитопол, Бердянск, прогониха нацистите от Ялта, Симферопол, Керч и целия Крим, освободиха Мариупол от нацистите ", съобщи президентът Зеленски, изброявайки градове в Източна и Южна Украйна, които в този момент са окупирани от съветски войски и градове в Крим, анексиран от Русия през 2014 година

" Те прогониха нацистите от цяла Украйна, само че градовете, които изброих през днешния ден, изключително ни въодушевяват, това ни дава религия, че ще прогоним окупаторите от нашата земя ", продължи Зеленски. " В Деня на успеха против нацизма се борим за друга победа, пътят към тази победа е дълъг, само че не се съмняваме в нашата победа ", акцентира президентът.

" Победихме тогава, ще победим и в този момент ", приключи Зеленски. " Много скоро ще честваме два Дни на успеха ", предвижда президентът на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР