Украйна не се бори само за своята територия, само за

...
Украйна не се бори само за своята територия, само за
Коментари Харесай

Денков пред CNBC: Украйна не се бори само за своята територия, а за цяла Европа

Украйна не се бори единствено за своята територия, единствено за страната си, а и за цяла Европа. Това сподели министър председателят акад. в изявление за CNBC, част от наличието на което бе публикувано от пресслужбата на Министерския съвет. 

Министър-председателят е оптимист, че на идния Европейски съвет ще има позитивно решение за нов пакет помощ за Украйна. Когато сме дружно, сме мощни, сподели още министър-председателят.

Акад. Денков уточни, че се работи интензивно с Гърция, с която България граничи на юг и Румъния, която се намира на север от страната ни, за изработката на проекти за създаване на забележителна инфраструктура и развиване на района, които да го обединят стопански. Тези дейности са част от опитите на държавното управление да укрепи Югоизточната част на Европа и източния фланг на НАТО, счита още министър председателят.

Министър-председателят имаше поредност от срещи в границите на вчерашния, втори ден от визитата му в Давос. Премиерът беседва с изпълнителните шефове на водещи международни компании. 

Иновациите и развиването на приложните технологии бяха във фокуса на диалозите на акад. Денков с Милян Гутович, представител за Европа на швейцарския колос „ Холсим “, както и с изпълнителния шеф на „ Карлсберг “ Джейкъб Ааруп-Андерсен, на „ Планет Лабс “ Уил Маршал и на „ Вояджър Спейс “ Дилън Тейлър. Премиерът се срещна също с Джим Лу, президент на Huawei за Европейския район. Въпроси от сферата на стопанската система бяха разисквани по време на срещата на българския министър-председател с Джаред Коен, президент „ Глобални въпроси “ на Goldman Sachs.

В диалога с най-дългогодишния водач на Нидерландия Марк Рюте Денков особено благодари за поддръжката за Шенген, осведомиха още от пресслужбата на Министерския съвет. 



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР