Украйна настоява да води тази война, но сметката се плаща

...
Украйна настоява да води тази война, но сметката се плаща
Коментари Харесай

Заради военната помощ за Украйна: Високо напрежение между Радев и Денков

Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от цяла Европа. Това сподели президентът Румен Радев и атакува държавното управление поради военната помощ . Премиерът му отговори: „ Президентът повтаря съветски опорки “.

Триъгълникът на властта се трансформира през днешния ден в самобитно полесражение сред двете институции. От едната страна е „ Дондуков “ 1, а от другата - „ Дондуков “ 2. Критиките от страна на президентството в последните дни стават все по-чести и остри, поради това, че страната ни дава оръжия на Украйна във войната. Днес обаче министър председателят не остана задължен и уточни, че президентът основава провокации.

Той прикани ръководещите в България да стартират да мислят „ трезво и обективно “ за нея

От Роженските поляни и през днешния ден президентът разкритикува държавното управление поради помощ за Украйна. „ Крайно време е да се стартира, да се мисли трезво и обективно за войната в Украйна. За страдание, българските ръководещи нямат лично мислене, мнение и позиции. Трябваше ли огромните страни да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е безусловно недопустимо, с цел да почнат и нашите ръководещи най-накрая да сменят позицията си, сподели Радев.

След среща с румънския си сътрудник в Букурещ министър председателят акад. Николай Денков отговори на рецензиите, цитирайки Мадридската декларация от предишното лято. В нея се дава поддръжка за Украйна, а министър председателят уточни, че тя е излязла и от името на президента Радев.

Премиерът подсети на президента че е подписал Мадридската декларация и го попита по кое време има свое мнение

„ Кога нашият президент е имал свое мнение?! Когато е подписвал тези цитати или когато през днешния ден повтаря едни съветски опорки, които нямат нищо общо с това, което показват членовете в Европейски Съюз и членовете в НАТО като позиция на нашите общи страни, съобщи Денков.

Според Румен Радев обаче обстановката в Украйна е риск за цяла Европа. „ Нашите ръководещи се пробват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те покачват нашата сигурност. Напротив - този спор се задълбочава - изрично. Жертвите стават от ден на ден. Колкото повече оръжия гълтам, толкоз по-дълго ще се точи тази война ”, сподели той.

Премиерът изясни позицията си за касетъчните бомби в Украйна

„ Нашият народен интерес е войната да спре колкото може по-бързо, само че това няма да стане с апели към Украйна. Както ясно става от тази декларация. Войната стартира от Русия и най-лесния, най-бързият метод е Русия да изтегли войските си от територията на Украйна и тогава войната може да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин “, съобщи обаче акад. Денков.

„ Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война. Но също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. И тази война има доста измерения. Пак споделям, то не е единствено чисто военно - има икономическо, обществено и политическо измерение. Тя е опасност и риск за цяла Европа ”, безапелационен е президентът.

Въпросът за Шенген не е въпрос за софтуерно следене на границата, това е въпрос на доверие, сподели още той

„ Този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин. Те започнаха войната. Това, което виждаме е, че непрестанно има провокации от страна на президентската институция. Аз няма да влизам в този звук “, разясни пък министър председателят.

Акад. Николай Денков уточни също по този начин, че 100-те БТР-а, които страната ни ще даде на Украйна, не са опасност за националната ни сигурност, тъй като в никакъв случай не са били употребявани и стоят в складовете ни от десетки години.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР