"Украйна нарушава правата на човека", това каза руският президент Владимир

...
"Украйна нарушава правата на човека", това каза руският президент Владимир
Коментари Харесай

Владимир Путин: Украйна нарушава правата на човека

"Украйна нарушава правата на индивида ", това сподели съветският президент Владимир Путин, съобщи РИА Новости.
По думите на стопанина на Кремъл в законодателството на Украйна е заложена дискриминирането на рускоезичното население в тази страна. "Ситуацията в Донбас (Източна Украйна) припомня на геноцид ", добави той в Кремъл.

Днес президентът одобри в Москва немския канцлер Олаф Шолц. Гостът изрази своето мнение, че би трябвало да се подхващат незабавни ограничения за намаляването на напрежението във и към Украйна. "Не би трябвало да допуснем да избухне война ", сподели още гостът.

"Ние също не желаеме война ", съобщи Путин. "Заради това ние предадохме нашите оферти по какъв начин да подобрим сигурността в света ", добави президентът.

"За страдание обаче в Русия ставаме очевидци на това по какъв начин избрани страни по света се пробват да упражняват силов надзор над нашата страна. Ние възприемаме това като директна опасност за Руската федерация ", сподели още Владимир Путин.

Шолц от своя страна сподели, че е получил през вчерашния ден по време на визитата си в Киев заричане от украинския президент Володимир Зеленски да стартира разискване на промени в Конституцията на страната, гарантиращи правата на етническите малцинства.

По отношение на вероятно участие на Украйна в НАТО Путин сподели: Отлагането на влизането на тази страна в Северноатлантическия пакт няма да промени обстановката този въпрос. Ние желаеме да решим този въпрос в този момент.

"Въпросът за приемането на Украйна в Алианса не е включен в дневния ни ред ", отговори канцлерът.

"Позициите ни с Русия по редица въпроси, свързани със сигурността, са разнообразни. Заради това е належащо да водим разговор ", сподели Шолц.

"Двамата държавници разискаха и стопански въпроси, задълбочаването на двустранните връзки в региона на културата и образованието и съдействието в региона на опазването на околната среда ", заяви ТАСС.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР