Украйна може да спечели войната срещу Русия, но действията й

...
Украйна може да спечели войната срещу Русия, но действията й
Коментари Харесай

Зеленски: "Изкуственият" недостиг на оръжие в Украйна помага на Путин

Украйна може да завоюва войната против Русия, само че дейностите й са лимитирани от обсега и достатъчността на оръжията. Ситуацията в Авдеевка удостоверява това. В същото време напускането на града беше разумно и професионално решение в името на живота на военните. Това съобщи украинския президент Володимир Зеленски в речта си пред Мюнхенската конференция, написа РБК-Украйна.
 
Зеленски за съветската експанзия
Зеленски съобщи, че колкото по-дълго трае съветската експанзия, толкоз по-големи ще бъдат измененията в света. " Колкото по-дълго продължава тази съветска експанзия, толкоз по-големи ще бъдат измененията, които тя предизвика. Може би хората ще би трябвало да живеят в свят, в който локалните войни няма да останат локализирани. Всяко експлоадиране на война ще носи риск да се трансформира в световна злополука ". Президентът означи също, че в този момент Европа е на прага на време, в което " въпросът за използването на член 5 от Устава на НАТО няма да бъде въпрос КЪМ Вашингтон, а ще бъде въпрос към европейските столици ".
 
Зеленски за мирната формула
" Путин би трябвало да бъде лишен от всякаква дарба да манипулира който и да било по света, да лимитира активността на другите. Светът има документ, който дефинира главните правила на взаимното битие на нациите - Хартата на Организация на обединените нации. Украйна предложи мирна формула, учредена на правилата и нормите на Устава на Организация на обединените нации ", съобщи президентът на Украйна, представен от УНИАН. Той добави, че първата мирна среща на върха по украинската мирна формула ще се организира в Швейцария.
 
Зеленски за Путин
Украинският президент съобщи, че Путин има единствено две вероятни цели – " арбитражен съд в Хага или да бъде погубен от някой от тези, които в този момент убиват за него ". Той също по този начин означи, че 2024 година е сериозно значима година и " в случай че не действаме в този момент, Путин може да направи идващите години пагубни за международната общественост ".
 
Зеленски за Авдеевка
Президентът означи, че Украйна е способна да завоюва, само че това зависи освен от нея и обстановката в Авдеевка удостоверява това. " За страдание, поддържането на Украйна в неестествен дефицит на оръжие, по-специално в дефицит на артилерия и оръжия с огромен обхват, разрешава на Путин да се приспособява към интензивността на военните дейности ". Зеленски означи, че отслабването на демокрацията единствено подкопава цялостната дарба, когато единственото преимущество на Русия е единствено обезценяването на човешкия живот и тактиката на непрекъснатите " месни " щурмове.
 
Загубите на Украйна в Авдеевка
" Не мога да ви кажа какви са нашите загуби. Но мога да кажа, че в Авдеевка съотношението беше 1:7. На един украинец се падаха по 7 руснаци ", разкри украинският президент

Зеленски за Тръмп - подготвен съм да отида на фронта с него
" Искаме всички претенденти да знаят какво в действителност се случва във войната. Ако Тръмп пристигна, аз съм подготвен да отида на фронта с него. Ако водим диалог за това по какъв начин да се постави завършек на една война, би трябвало да демонстрираме на вземащите решения по какъв начин наподобява една същинска война. Не война в Инстаграм, а същинска война ", акцентира Зеленски. 
 
Зеленски за бежанците
Президентът благодари на всички страни, които са приели украински бежанци и ги поддържат. " И в случай че в Украйна има задоволително системи за противовъздушна защита, ще можем да върнем вкъщи милиони украинци, милиони от нашия народ, нашите бежанци ".
 
" Не питайте Украйна по кое време ще свърши войната - запитайте се за какво Путин към момента е в положение да я продължи ", приключи речта си на Мюнхенската конференция по сигурността с тази теза украинският президент Володимир Зеленски.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР